Foto: Publicitātes foto

Dalībnieku skandalēšanās pēc šova Lauku sēta noslēguma turpinās. Ingūna Stapāne nākusi klajā ar jaunām sūdzībām par strādnieku dzīves apstākļiem Valentīnas Roziņas saimniecībā, bet ir cilvēks, kurš strīdu var izšķirt, jo pats pēc šova pārsteidzis Valentīnu brīdī, kad viņa klājusi galdu strādniekiem.

Ingūna DELFI Izklaidei pasūdzējusies, ka Valentīnas padotie saimniecībā tiekot baroti ar ne visai labu pārtiku. Ingūna šo ēdamo pat nodēvēja par "cūkēdienu" un klāstīja, ka bijusi spiesta pirkt nocenotos produktus no vietējā veikala, lai nebūtu jāēd šis, pēc viņas vārdiem, "cūkēdiens".

Pēc šīs Ingūnas atklāsmes pie DELFI Izklaides vērsās arī pati Valentīna, uzsverot, ka Ingūnas bēdu stāsts esot sievietes kārtējais izdomājums - neviens strādnieks par apstākļiem un ēdamo nekad nav sūdzējies. Saimnieci aizstāvēt gatavs arī šova formāta režisors Andis Mizišs.

Intrigās, kas starp Lauku sētas dalībniekiem turpinās pēc filmēšanas, režisors nejaucas, taču par Valentīnu un viņas saimniecību viņam radies tikai un vienīgi pozitīvs iespaids. Tieši šī iemesla dēļ Mizišs decembra vidū, viesojoties pusē, kur vasarā filmēta Lauku sēta, izlēmis iebraukt ciemos un apsveicināties ar Valentīnu.

Negaidītā ciemošanās Mizišam ļāvusi novērtēt, kā rit ikdiena Valentīnas saimniecībā tad, kad kameras izslēgtas, un šis skats krasi atšķīries no tā, ko par strādnieku dzīvi stāsta Ingūna.

"Ierados saimniecībā pēc pieciem vakarā, tieši uz to laiku, kad Valentīnas strādnieki ierasti nāk uz ēšanu. Tiku aicināts pie tā paša strādnieku galda, un man galdā cēla tieši to pašu, ko viņiem," DELFI Izklaidei atklāj Mizišs.

Režisors spriež, ka, ja Ingūna strādnieku maltīti sauc par "cūkēdienu", viņš gatavs ik dienas pārtikt no šādas lopiņiem domātas barības. "Tur bija bļodas ar trīs veidu labiem salātiem. Biešu un pupiņu salāti, burkānu salāti un vēl trešie, kurus gan es nepaņēmu.

Savukārt pamatēdiens bija fantastiski garšīgas līdakas kotletes. Tās bija parastas strādnieku vakariņas pie Valentīnas, bet es tās apēdu tiešām ar baudu," Ingūnas apgalvojumiem reālus faktus pretī ceļ Mizišs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!