Foto: Publicitātes foto

Ceturtdienas, 17. decembra, vakarā noslēdzās viens no aizraujošākajiem šīs sezonas televīzijas projektiem - šovs Lauku sēta -, un fināla cīņa par ceļojumu uz Brazīliju bija spraiga.

Izšķirošajā cīņā tikās četri dalībnieki - Ilona, Ingūna, Evija un Mārtiņš -, kuriem bija sagādāti vairāki pārbaudījumi.

Pirmajā no tiem bija jau ierastā Lauku sētas spēka sacensība - finālistiem bija jāstāv ar ūdens spaiņiem paceltās rokās, un tas izrādījās par grūtu Ilonai.

Savu darīja pirms šova gūtā trauma, un brašā dāma pirmā nolaida rokas, lai gan arī Mārtiņa sejā bija rakstīts, ka viņam šis uzdevums ir par smagu un drīz spēki aptrūksies.

Tālākais pārbaudījums bija sarežģītāks - siena gubā vajadzēja atrast nazīti un ar to atsvabināt pie bluķa piesietu cirvi. Kad cirvis rokā, bija jāiekur ugunskurs un jāgaida, kad liesmas pārdedzinās virs tā iesietu striķīti.

Šajā uzdevumā no tālākas cīņas izstājās Evija, kurai ilgu laiku bija prasījusi tieši nazīša atrašana.

Lielā fināla cīņa bija īpaši aizraujoša - Ingūnai un Mārtiņam iesākumā bija jāatpazīst dažādi gaļas izstrādājumi, pēc tam no ķieģeļiem jāizveido paaugstinājums, lai tiktu pie kokā iesieta striķa. Ar to no aploka uz kūti bija jāaizved katram pa diviem īpaši spītīgiem teļiem.

Kad lopiņi bija kūtī, ar laivu bija jādodas uz dīķa vidu, kur uz plosta slējas kokosriekstu kaudze. Vienā no riekstiem slēpās atslēdziņa, kas ļautu tikt pie lādē ieslēgtās galvenās balvas, bet krastā atgriezties drīkstēja tikai ar diviem kokosiem vienā reizē.

Mārtiņam bija krietns handikaps, un, kad Ingūna beidzot bija iesēdusies laivā un tikusi līdz dīķa vidum, viņš ar ceturto piegājienu bija atradis īsto atslēgu un varēja uzgavilēt - lai gan Mārtiņam nebija ne jausmas, kur Brazīlija atrodas, tieši viņš tika pie ceļojuma.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!