Foto: DELFI
Atskatoties uz to, kā 2015. gadā Latvijas slavenajiem ļaudīm gājis mīlas frontē, var priecāties - ir gan mīlēts, gan vairots jaunu pilsoņu skaits. Daži mīlasstāsti gan beigušies, tomēr labi zināms, ka pēc bēdām atkal nāk prieki.

Pieredzes un varas bagātie ļaujas mīlas aušībām

Foto: Vida Press

Gada galvenās tendences mīlas ziņā vislabāk raksturo septembra kāzas Krievijā. Mūsu lielajā kaimiņvalstī un tālu aiz tās robežām par īstu sensāciju kļuva 84 gadus vecā aktiera Ivana Krasko laulības ar 24 gadus veco daiļavu Natāliju Ševelu (abi attēlā).

Pāris ar 60 gadu starpību izraisīja neviltotu interesi un sajūsmu, jo bija kārtējais apliecinājums tam, ka mīla nav tikai jauniešu priekšrocība. Arī Latvijā gājis līdzīgi - mīlas ziņā sasparojušies jau nobriedušie un varas bagātie.

Gada sākumā priekpilnas ziņas virmoja ap Rīgas mēru Nilu Ušakovu, kurš, lai gan gados jauns, par ietekmes trūkumu sūdzēties nevar. Ušakovs, kurš pagājušajā gadā apprecējās ar sava biroja vadītāju Ivetu Strautiņu, izdevumam Открыто! februāra sākumā atklāja, ka jau pavasarī sagaidīs pasaulē dēliņu.

18. marta pēcpusdienā Latviju pāršalca priecīga vēsts - pasaulē nāca Ušakova pirmdzimtais. Mazulītim tika dots vārds Toms.

Savukārt gada otrajā pusē tautu iepriecinājis kādas citas pilsētas mērs. Ventspils mērs Aivars Lembergs 27. novembrī apprecēja domes darbinieci Kristīni Krasovsku. Arī šī savienība pavisam drīz tiks svētīta ar atvasīti - Lemberga sieva ir mātes cerībās.

Tāpat laimi beidzot atrada aktieris Andris Bērziņš, kuram pēc dažādu šķēršļu pārvarēšanas izdevās apprecēties ar mīļoto, mākslinieci Inesi Gūtmani.

Klusi, bet no visas sirds - Latvijas gaidītākās kāzas

Foto: Privātais arhīvs

2015. gads ieies vēsturē arī ar, iespējams, Latvijas šovbiznesā visgaidītākajām kāzām. Laimīgajā piektdienā, 13. martā, beidzot apprecējās tautas iemīļotā dziedātāja Inese Saulīte jeb Kombuļu Inese, kļūstot par Paskvāles Adario kundzi.

Kombuļu Ineses kāzas Latvijas šovbiznesā pats par sevi būtu īpašs notikums, bet šoreiz to vēl īpašāku darīja fakts, ka šīs kāzas notika pēc četrkārtējas atcelšanas.

Ineses romāns ar pusmūža itāļu dārznieku Paskvāli sākās 2012. gada vasarā. Abi iepazinās internetā, un pēc pāris mēnešiem itālis jau bija klāt Latvijā, lai septembra izskaņā bildinātu savu izredzēto.

Nākamie divarpus gadi pārim pagāja, te izziņojot, te atceļot kāzas. Kad neviens jau vairs neticēja tam, ka precības reiz patiešām notiks, pāris ņēma un klusi sarakstījās.

Arī citi Latvijas populārie cilvēki šogad krāšņu un skaļu kāzu vietā izvēlējās klusākas svinības bez mediju klātbūtnes. Pēc Jāņiem ar maijā dzimušās meitiņas tēvu apprecējās jaunā dziedātāja Kristīne Šomase.

Ar saviem izredzētajiem gredzenus šogad mija par Latvijas skandalozāko atraitni iesauktā Latvijā stilīgākās kucītes Frančeskas saimniece Jeļena Marga, izbijušais dejotājs Valdis Škutāns, modele Anna Cine, seriāla UgunsGrēks zvaigzne Jekaterina Frolova un fitnesa skaistule Karīna Akmens.

Gredzenus mija arī vairāki zvaigžņu pāri. Šovasar apprecējās hokejists Artūrs Kulda un dziedātāja un interjera dizainere Elli U jeb Elīna Usova, kuri pirms tam savas attiecības no plašākas sabiedrības acīm bija slēpuši.

Apprecējās arī par Latvijas dullāko mūziķu pāri dēvētie The Hobos līderis Rolands Ūdris un multimāksliniece Ilona Balode, un 16. decembrī pasaulē nācis abu mazulis, kuram dots vārdiņš Bārts.

Savukārt Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītājs Roberts Putnis kļuva par pirmo ierēdni Latvijā, kurš oficiālā dokumentā atklājis - viņš ir precējies ar vīrieti.

Jau ielikti pamati romantiskam 2016. gadam

Foto: DELFI

Tas, ka šis gads nav lutinājis ar daudzām vērienīgām zvaigžņu kāzām, vēl neko nenozīmē. Iespējams, viss vēl ir tikai priekšā, jo 2015. gads iezīmē vairākus skaistus mīlas pārus, kuru laulības vēl tikai gaidāmas.

Uzmanības centrā bija kaimiņzemes Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess, kuram gads sākās ar mīlas likstām, bet beidzās ar īstiem priekiem. Gada sākumā viņš paziņoja, ka tomēr šķirsies no savas bučoties kārās sievas Evelīnas.

Pēc šķiršanās Ilvess ilgi neskuma. Igaunijas prezidents uzsāka attiecības ar Latvijas Aizsardzības ministrijas ierēdni Ievu Kupci, un 7. decembrī Baltijas valstis pāršalca priecīga ziņa - Ilvess un Kupce saderinājušies, bet jau 2. janvārī tiks dzertas kāzas.

Tas nav vienīgais skaistais bildinājums, kas Latviju iepriecinājis šī gada izskaņā, liekot cerēt uz īstu mīlas uzvaru nākamgad.

29. novembra vakarā, šova Izklausies redzēts finālā visus pārsteidza aktieris Kristaps Rasims. Izpildījis savu fināla numuru, viņš nokāpa no skatuves, lai publiski bildinātu savu mīļoto Baibu Neju.

Šogad savu mīlas dzīvi sakārtoja un par saderināšanos paziņoja arī mūziķis, no kura nopietnas attiecības neviens vairs negaidīja. Vasaras izskaņā savu mīļoto uzņēmēju Dainu bildināja agrāk skandalozais Sandis Kiops, kuru šīs attiecības beidzot padarījušas par cienījamu cilvēku.

Bēbīšu bums vēl tikai priekšā

Foto: DELFI

Bērnu ziņā šis gads bijis gana ražīgs, bet vairumā gadījumu mazulīša nākšana pasaulē notikusi bez liekas sabiedrības uzmanības. Piemēram, daudzi pat nenojauta, ka jaunā dziedātāja Marta Ritova ir stāvoklī, un pēkšņi medijus pāršalc ziņa, ka viņai piedzimis dēliņš Indriķis.

Pie atvasītēm tika arī pulciņš pašmāju sportistu. Gads iesākās ar priecīgiem jaunumiem basketbolista Andra Biedriņa un viņa sievas Madaras ģimenē - abiem piedzima otrais bērniņš, meitiņa Elizabete.

Oktobra vidū basketbolista Kristapa Janičenoka un viņa sievas Annijas ģimenē piedzima dēls Kārlis, novembrī meitiņa Amanda piedzima hokejista Kaspara Daugaviņa un viņa sievas Santas ģimenē, bet gada izskaņā pasaulē nāca hokejista Laura Dārziņa meitiņa.

Taču arī šajā ziņā Latvijas šovbiznesā viss vēl priekšā. Gada izskaņā Latvijai ir divas īpaši seksīgas un iedvesmojošas grūtnieces - dizainere Kristīne Deimon un par laika ziņu dīvu dēvētā Maija Rozīte. Turklāt gaidībās ir arī jau pieminētā Lemberga kundze. Tas nozīmē, ka nākamgad Latvijas šovbiznesā atkal gaidāms īsts bēbīšu bums.

Jauna šķiršanās tendence - draudzīgi un ar cieņu

Foto: LETA

Tāpat kā precēšanos, arī šķiršanās ziņā Latvijas varenie un slavenie šogad nav bijuši diez ko skaļi. Par skaļāko šķiršanos šogad uzskatāma Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces šķiršanās no vīra, Saeimas deputāta Ritvara Jansona.

Pirmais žurnālists Latvijā, kuram šis fakts tika atklāts, bija iejūtīgais Andris Kivičs, kurš vada RīgaTV24 raidījumu Rampas ugunis. Mūrniece pastāstīja, ka pēc šķiršanās ar vīru palikusi draudzīgās attiecībās.

"Man liekas, ka tas ir liktenis," šķiršanās iemeslus skaidroja Mūrniece. "Laikam vienā brīdī liktenis saka "pietiek", un tava griba netiek prasīta," piebilda Saeimas priekšsēdētāja.

Latvijas vareno aprindas šogad satricināja vēl kāda šķiršanās. Pēc septiņu gadu ilgas laulības iet katrs savu ceļu izvēlējās bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera vecākais dēls Gustavs un uzņēmēja Eva Sietiņsone. Arī te viss noticis cilvēcīgi, un lēmumā neesot bijis iejaukts trešais.

Tikpat mierīgi izšķīrās arī grupas Prāta vētra mūziķis Māris Mihelsons un bērnu modes blogere Santa Bindemane. Uz ne tik siltas nots, taču iztiekot bez skandāla, beidzās multimākslinieku Kaspara Bindemaņa un Vitas Baļčunaites īsais mīlas stāsts.

Savukārt līdz ar šova Dejo ar zvaigzni izskaņu beidzās arī aktrises Evijas Skultes un lietuviešu producenta Rimvīda Martinaiša mīlas stāsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!