Foto: DELFI

Jau ceturtdien, 17. decembrī, šovā Lauku sēta tiks noskaidrots uzvarētājs. Starp četriem finālistiem ir arī Ilona Jeršova (attēlā). Sieviete, kura trešo daļu dzīves pavada, glābjot citu dzīvības, izplūst asarās, atklājot pati savu likteņa stāstu.

"Esmu dzimusi laukos, tīros laukos. Vecākiem kādreiz bija maza saimniecība. Tagad pati dzīvoju Kalsnavā. Man nav neviena lopiņa, izņemot suni un kaķi," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj Ilona.

Sievietes lepnums ir pieci bērni un arī viens mazdēliņš, kuram ir četri gadi. Bērnus sieviete raksturo tā - "manējie un mūsējie". Bet visi kopā esot vienādi - savējie, jo kopīgi audzināti un palaisti dzīvē.

"Vīra dēls no pirmās laulības ar sievu un bērniņiem dzīvo un strādā Īrijā. Manis pašas vecākajam dēlam ir 31 gads, viņš strādā Rīgā savā biznesā, bet man sagādājis mazdēliņu.

Man ir meita, kura beidza universitāti. Tad mums ar vīru ir kopīgais bērniņš, mūsu pastarītis, mācās 11. klasē. Piektā ir audžumeitiņa," piecas uzaudzinātās atvasītes raksturo Ilona.

Stāstot par audžumeitiņas ienākšanu ģimenē, Ilona izplūst asarās. Pēc maza klusuma brīža Ilona pasmaida, pasmejas pati par savu emocionalitāti un turpina stāstu.

"Audžumeitiņa ienāca ģimenē... Patiesībā tik vienkārši arī var teikt. Ienāca ģimenē un tur arī palika. Viņai bija problēmas ar vecākiem, dzīvoja viņa ar vecmammu. Vecmamma nomira. Meitene mācījās vienā klasē ar manu meitu Egiju, pie mums bieži brauca ciemos.

Vienkārši tāpat, neko speciāli nesarunājot, tā arī palika. Palīdzējām viņai pabeigt trīs skolas, šogad nosvinējām viņai kāzas. Nu viņa ir savā dzīvē, viss nokārtojies," emocionālo stāstu atklāj Ilona.

Tagad, kad gandrīz visu bērnu dzīves nokārtotas, Ilona var mazliet uzelpot un veltīt laiku sev. Un tieši šāda laika veltīšana sev viņas dzīvē ir Lauku sēta.

"Agrāk jau kam tādam nebija laika. Bet tagad bērni izaudzināti, jāsāk kaut ko sev. Es pat nesapņoju, ka varētu tikt šovā. Tie bija mani kolēģi, kas teica - davai, davai, tu taču esi tādam šovam kā radīta. Kolēģi bija tie, kas mani pierunāja.

Bērni? Mans lielākais puika vispār bija šokā - kas tas par šovu? Ko tur dod? Traktoru? Bet, ja nopietni, bērni uztvēra ļoti pozitīvi," smaidot stāsta šova fināliste.

Ilona ikdienā strādā ātrajā palīdzībā par ārsta palīdzi. "Es parasti saku tā - man ir divas ģimenes. Kolēģi man ir kā otra ģimene, jo praktiski vienu trešo daļu no dzīves es pavadu darbā.

Kolēģi mani ļoti atbalstīja arī Lauku sētas sakarā. Man nepienācās atvaļinājums uz mēnesi, bet citi kolēģi bija gatavi ziedot savu atvaļinājumu, lai es varētu piedalīties šovā.

Paldies viņiem un priekšniecībai, kas mani palaida uz veselu mēnesi," pateicīga ir Ilona, kura arī godam izmantojusi visu mēnesi, izturot līdz pašai fināla cīņai. To, kā viņai un pārējiem finālistiem veiksies, uzzināsim jau ceturtdienas, 17. decembra, vakarā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!