Foto: Publicitātes foto

Ceturtdienas, 10. decembra, vakarā LNT skatītāju vērtējumam tika nodots pirmspēdējais Lauku sētas raidījums. Tuvojoties izšķirošajai cīņai, dalībnieku nervi bija nospriegoti līdz pēdējam un neiztika bez sirsnīgas izbļaustīšanās.

Lai gan Lauku sētā palikuši vairs tikai četri dalībnieki, darbu jau tāpēc mazāk nav kļuvis - šonedēļ strādnieciņiem bija jāuzbūvē siltumnīca, jānozāģē koks un jāpaveic citas lietas.

Vislielākās problēmas radīja siltumnīcas salikšana. Šis darbiņš arī noveda pie pamatīga skandāla - Ingūna pārējos nokaitināja ar savu slaistīšanos, bet Ilonai beidzot acīs tika pateikts, ka viņas mešanās visām mucām par spundi un pārcentīgā rosīšanās ir ne mazāk kaitinoša.

Kad piņķerēšanās ar mazajām siltumnīcas konstrukcijas skrūvītēm bija nogurdinājusi dalībniekus, viņi klupa viens otram krāgā un no sirds izstrīdējās.

Ķīviņš aizgāja tik tālu, ka Ingūna un Ilona jau bija gatavas doties mājup pirms fināla, tomēr tie bija tikai tukši vārdi - uz iknedēļas izbalsošanu visi četri devās kopā.

Par nedēļas sliņķi tika atzīta Ilona, kuru šis "tituls" ļoti aizvainoja - sieviete, kura visa šova laiku bija rosījusies kā čakla bitīte citiem pa priekšu, sevi par slinku vis neuzskatīja. Čaklākā titulu saņēma Mārtiņš, kurš saņēma imunitāti.

Arī iekšējā balsojumā pārsteigumu netrūka - lai gan bija vienošanās balsot Ingūnu, Ilona Mārtiņu piemānīja, mainīja savu stratēģiju un balsi atdeva par Eviju.

Meiteni tas ļoti sarūgtināja - viņa atzina, ka pirmo reizi 28 gadu vecumā ir piedzīvojusi tik lielu nodevību un jūtas kā muļķe.

Gan Ingūna, gan Evija saņēma katra pa divām balsīm, un abām bija jāmērojas spēkiem pupiņu šķirošanas sacensībās. Tajā labāk veicās Ingūnai, bet Evija, asarām līstot, sēdās blakus Ilonai.

Izšķirošajā cīņā atkal bija pupiņu lasīšana, kurā labāk veicās Evijai. Ilonas šķīvis jau tika sadauzīts, bet tad iejaucās saimniece - viņa ierosināja finālā ļaut "kauties" visiem četriem pusfinālistiem, un šis lūgums tika uzklausīts.

Lielā Lauku sētas fināla cīņa TV ekrānos būs vērojama ceturtdien, 17. decembrī, kad spēkiem mērosies Mārtiņš, Evija, Ilona un Ingūna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!