Foto: Publicitātes foto

Par šova Lauku sēta aprunātāko dalībnieci šosezon kļuvusi šerpā Ingūna Stapāne (attēlā), kura pēc šova vērsusies pie medijiem, lai cīnītos par savu taisnību pēc strīda ar saimnieci. Taču publiskie skandāli atklāj tikai vienu Ingūnas rakstura šķautni. Sieviete, kuru šova kolēģi jau lamā par paviegla rakstura dzērāju, patiesībā ir profesionāla regbija spēlētāja, kura uzvaras gadījumā sola atdot balvu citam kolēģim.

Ingūna atklāj, ka pēc profesijas esot mājsaimniece. Tiesa, ne šī vārda tradicionālajā nozīmē, bet gan tā, ka viņai piederot pašai sava saimniecība. "Man ir lopi, arī dažas cūkas. Un nodarbojos arī ar sportu no 1999. gada.

Vispirms spēlēju futbolu, bet no 2000. gada nodarbojos ar regbiju," sarunā ar DELFI Izklaide stāstu par savu ikdienu atklāj Ingūna. Jā, tie esot vīrišķīgi sporta veidi, bet tieši tie visvairāk Ingūnai gājuši pie sirds. Spēlēts arī basketbols un šis tas cits, bet tieši regbijs kļuvis par mazliet dumpīgās dāmas sirdslietu. Profesionālā līmenī.

Ingūna regbiju spēlē Latvijas izlasē un var palepoties ar to, ka spēlēs izbraukājusi teju visu pasauli. "Regbijs ir kā amerikāņu futbols, tikai bez tiem tērpiem. Tu noķer bumbu, tev nāk virsū tas cilvēks, kam to bumbu jānoņem nost. Viņš skrien līdz galam un to bumbu nogulda zemē.

Ir grūstīšanās. Traumas arī ir bijušas - salauzta kāja, potītes, rokas. Bet patīk vienalga," trako sporta pieredzi atklāj Ingūna, piebilstot, ka sieviešu regbijā esot pat vēl vairāk niknuma nekā vīriešu spēlēs.

Iespējams, tieši regbijs devis Ingūnai viņas neizsīkstošo cīņas sparu, ko var novērtēt arī Lauku sētā. Sieviete ir sēdējusi uz izbalsošanas svītras visvairāk no visiem, bet nekad nav ne tuvu salūzusi. Jo regbija dēļ viņa iemācījusies sev ik pa brīdim atgādināt: "Es cīnīšos, es cīnīšos, un es būšu vislabākā."

Ingūna pie smaga darba radusi. Jā, esot grūtāk nekā mājās, pietrūkstot bērnu, bet citādi viņa nesūdzas. Starp citu, Ingūnu šovam pieteikusi tieši meita. Saņemot apstiprinājumu, ka tikusi Lauku sētā, sieviete izlēmusi piedalīties, jo viņai patīk spēles garša. Vienkārši pārbaudīt pašai sevi - citu ambīciju Ingūnai šovā nemaz nav bijis.

"Es gribu pierādīt sev, cik stipra es esmu. Es īpaši nesteidzos arī uz to Brazīliju. Ar regbiju jau esmu gandrīz visas valstis apbraukājusi. Ja es uzvarēšu un būs tāda iespēja, es atdošu to biļeti kādam citam, kurš to būs pelnījis," atklāj Ingūna, uzsverot, ka viņai ir kandidāti, kas to varētu būt pelnījuši.

Kamēr citi šova dalībnieki sūkstās par to, ka nepatīkot viens vai otrs darbs, Ingūna nesūdzas ne par ko. "Es pati esmu pavāre, tāpēc no pavāra amata, kas satrauc citus, nebaidos. Lauku darbi man nav sveši. Un vispār - es no darba nebaidos.

Arī apstākļi mani nebiedē. Kas ir, to ēdu. Ja nebūs ko ēst, paņemšu sausu maizi ar ievārījumu, piedzeršu pienu, ko vairāk vajag? Vienmēr var izvārīt piena zupu. Es labi māku iztikt ar to, kas ir," nekādas ekstras neprasa Ingūna.

Ingūna šobrīd iepinusies lielākajā šova skandālā, un viņa atzīst, ka tā vienkārši ir viņas daba - pastāvēt par sevi un cīnīties, ja tas nepieciešams. Izmantojot visus līdzekļus.

"Es jau varu ciesties, ciesties, bet līdz reizei. Tad iet vaļā," savu šerpo dabu nenoliedz Ingūna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!