Foto: Reuters/Scanpix

Senās Ēģiptes faraona Tutanhamona kapenēs varētu būt vēl viena vai vairākas telpas, par kuru eksistenci līdz šim nebija zināms, atsaucoties uz Ēģiptes amatpersonu pausto, vēsta ārvalstu mediji.

Pēc divu dienu ilgiem radaru mērījumiem Tutanhamona kapenēs arheologi secinājuši, ka aiz telpas, kurā apglabāts Tutanhamons, atrodas līdz šim neatklātas telpas, vēsta izdevums "National Geographic".

Britu arheologs Nikolas Rīvs ir pārliecināts, ka Tutanhamona mirstīgās atliekas varētu būt apglabāts tajās pat kapenēs, kur atdusas arī faraona Ehnatona sieva Nefertiti jeb Nofretete, tikai citā telpā, ziņo raidsabiedrība BBC.

"Kaps viegli savus noslēpumus neatklāj," turpina Rīvs, "bet atklāj tos gabalu pa gabalam. Tas ir cits rezultāts. Un nekas nav pretrunā ar teorijas pamatvirzienu."

Nofretete, iespējams, bija Tutanhamona māte.

"Pastāv 90% iespējamība [ka tur atrodas vēl kādas telpas]," preses konferencē sestdien pavēstījis Ēģiptes senlietu ministrs Mamduhs Eldamtijs, piebilstot, ka, ja patiesi tiks atklāts Neferiti kaps, tas būs "viens no nozīmīgākajiem šī gadsimta atklājumiem".

"Radara mērījumi liecina, ka šajā ziemeļu sienas pusē ir divi dažādi materiāli," Eldamtija piektdien kapeņu apmeklējuma laikā pausto citē "Nationa Geographic".

Mērījumi arī uzrāda slepenu ieeju rietumu sienā.

Tutanhamona mirstīgās atliekas tika atrastas 1922. gadā. Faraons mira 19 gadu vecumā pirms 3000 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!