Foto: Publicitātes foto

Lai gan valda stereotips, ka aktīva sabiedriskā dzīve un popularitāte ar ģimene dzīvi nav savienojama, ir tikai cilvēcīgi, ka katrs grib šo tēzi pārbaudīt pats uz savas ādas. Dažiem patiešām izdodas pierādīt pretējo, laimīgu laulību savienojot ar spožu karjeru šovbiznesā. Taču netrūkst arī tādu, kuru mēģinājums veidot ģimeni izgāžas ar īpaši skaļu blīkšķi.

DELFI Izklaide apkopoja tos Latvijā populāros pārus pēdējo gadu laikā, kuriem laulību solījums "līdz nāve mūs šķirs" izplēnēja gada laikā vai nedaudz vēlāk.

Ballīšu lauveni par mājas peli nepadarīsi

Foto: Privātais arhīvs

Tas, ka uz ballītēm kārā dīdžejmeitene un dziedātāja Seksīgā Lee izlēmusi iestūrēt laulības ostā, apprecot Aleksandru Ušakovu, bija pārsteigums daudziem. Nācija aizturēja elpu, gaidot, kā ballīšu lauvene transformēsies jaukā mājas pelē, bet diemžēl - kas nav lemts, tas nav lemts.

Nelietīgākie skauģi jau uzreiz pēc Lee kāzām, kas notika neilgi pēc pāra dēliņa nākšanas pasaulē, sāka likt likmes uz to, cik ilgi šī savienība izturēs.

Lai gan sākotnēji abi tiešām radīja saskanīga pāra iespaidu, jau drīz vien smalkajās aprindās sākās sačukstēšanās, ka pāra mīla sāk plēnēt.

Lai gan, cik zināms, laulība oficiāli šķirta nav, gadu pēc kāzām abi jau dzīvoja katrs savā pasaulē. Seksīgā Lee turpināja darīt to, kas viņai bija vislabāk izdevies arī pirms kāzām - pārpludināja sociālo tīklu profilus ar drosmīgām bildēm no sporta zāles, klubiem, dažādiem fotoprojektiem un vienkārši draiskiem selfijiem.

Sašas sociālo tīklu aktivitātes tikmēr iezīmēja citu ainu - viņa ierakstos bieži pieminēts abu kopīgais dēls Frederiks, un viss liecināja, ka abi kopā dodas gan ikdienas gaitās, gan ceļojumos.

Pāra kopīgais dēliņš Frederiks jau krietnu laiku rosās arī Facebook, bet starp viņa virtuālajiem draugiem māmiņas joprojām nav. Lee ir atkal atgriezusies šovbiznesa apritē un ik nedēļas izklaidē viesus Coyote Fly, liekot faniem zaudēt jebkādas cerības par viņas ieraudzīšanu mierpilnas ģimenes mammas lomā.

Otrās laulības esot laimīgākas

Foto: Privātais arhīvs

Amerikā dzīvojošā latviešu aktrise Aija Tērauda to, ka ārzemēs uz īsu brīdi bija paguvusi apprecēties, presei atklāja tikai tad, kad laulības dzīve jau bija pajukusi. Tiesa, Aija laulības neizdošanos uztvēra ar sev raksturīgo vieglumu, un pirmā kļūda neizraisīja viņā nepatiku pret precībām nākotnē.

"Amerikā apprecējos, pat nomainīju uzvārdu, bija periods manā dzīvē, kad biju Aija Kustrupa. Pasē pat vēl neesmu apmainījusi atpakaļ uzvārdu, atbraukšu uz Rīgu un to nokārtošu," žurnālam Pastaiga stāstīja Tērauda, kura pati laulības raksturoja kā piedzīvojumu.

Viņa gan izteicās, ka vairs precēties nevēlas, jo tas izjaucot attiecības un sākas privātīpašuma problēmas. Taču dzīvē nekad neko nevar paredzēt, īpaši, ja runa par mīlas lietām.

Jau gadu vēlāk Tērauda apprecējās otrreiz. Aktrise 2013. gada izskaņā mija gredzenus ar amerikāņu filmu producentu, rakstnieku un režisoru Dereku Estlinu Pērvisu. Abi kopā laimīgi dzīvo arī šobrīd, audzinot mazuli. Aijas stāsts pierāda, ka ne vienmēr vienas neizdevušās laulības nozīmē to, ka vispār neesi radīts ģimenes dzīvei.

Ja sit, tad mīl

Foto: Privātais arhīvs

Pēc šova Saimnieks meklē sievu otrās sezonas uzmanības centrā nonāca saimniece Magone Burka un viņas izvēlētais guļbūvju celtnieks Ventis Vītols. Ventis šova laikā bildināja Magoni un kļuva par viņas otrā bērna tēvu.

Abu attiecības beidzās ātrāk par paša šova filmēšanu, taču pāra privātās dzīves drāma bija tautas uzmanības centrā vēl ilgi pēc tam.

Kad izrādījās, ka Magone tomēr viņu neprecēs, Ventis nemeta plinti krūmos. Gredzens bija iegādāts, un, ja Magone to met atpakaļ, tas nenozīmē, ka visam beigas. Ventis devās atpakaļ pie sava pirmā dēla mātes Maritas un bildināja viņu. Marita piekrita. Magones un Venta kopīgais dēls vēl nebija nācis pasaulē, kad vīrietis jau bija precēts ar savu bijušo draudzeni.

Mēdz teikt, ka uz otra nelaimes savu laimi neuzcelsi vai ka vienā grāvī divreiz neiekāpsi. Nav skaidrs, kura no šīm patiesībām nostrādāja Venta gadījumā, taču vēl nebija pagājis gads kopš kāzām, kad medijus jau rotāja skaļi virsraksti, kas ziņoja - Venta un Maritas laulība tiks šķirta.

Kā iemeslu laulības šķiršanai tika minēta Venta vardarbība. Tieši šī paša iemesla dēļ Venta saderināšanās gredzenu atpakaļ atdevusi tika arī Magone.

Laulība nogalina mīlestību

Foto: Privātais arhīvs

Lai gan ļaudis, kas gatavojas precēties, nereti mierina sevi ar domu, ka kāzas kopdzīvi tikai uzlabos, reizēm tas nostrādā pretējā virzienā. Dziedātāja Katy Tindemark ar savu zviedru Bo Rikardu bija kopā sešus gadus, bet tad izlēma apprecēties. Drīz pēc kāzām mīla pagaisa.

Par šķiršanos dziedātāja paziņoja tieši gadu pēc kāzām. Viņa atklāja, ka lēmums par to, ka jāšķiras, pieņemts jau drīz pēc apprecēšanās. Pēc Zviedrijas likumiem abiem bija doti seši mēneši, lai apdomātu.

"Varu pateikt tikai to, ka, iespējams, viņš ir vislabākais cilvēks, ko esmu satikusi un satikšu savā mūžā, un šie seši ar pusi gadi kopā bija tiešām harmonijas un sapratnes pilni, bet jūtu, ka nevaru es vairs būt ģimenes cilvēks," šķiroties skaidroja dziedātāja.

Abu attiecības pēc šķiršanās saglabājušās draudzīgas, un pāris turpina kopā rūpēties par meitiņu Elizabeti. Katy, iespējams, patiešām nav ģimenes cilvēks, jo pēc kāzām viņa jaunas attiecības nav izveidojusi.

Dziedātāja gan atklāja, ka iemīlējusies kādā meitenē, taču arī šīs attiecības izputināja otrās pusītes pārāk privātīpašnieciskās tieksmes attiecībā uz Katy.

Precēta un reizē brīva

Foto: Publicitātes foto

Ar īpaši interesantu īso laulību pieredzi var lepoties aktrise Evija Skulte. Simpātiskā sieviete 2014. gada sākumā Bahamu salās apprecēja finanšu un investīciju speciālistu Hariju Bormanu.

Laulība jau no paša sākuma bija būvēta uz visai nestabiliem pamatiem. Skulte intervijās neslēpa, ka pēc kāzām kopā nemaz nedzīvo, un vilcinājās ar laulības reģistrēšanu Latvijā.

"Man patīk, ka ir izdevies apvienot abas šīs lietas - būt precētai un reizē brīvai. Jebkurā brīdī varu pabūt savā teritorijā, kurā neviens nejauksies iekšā. Pagaidām man tas patīk," intervijā žurnālam Una stāstīja Skulte.

Tomēr šāda "brīvo laulību" forma izrādījās, iespējams, pārāk brīva. Jau astoņus mēnešus pēc Skultes kāzām ar Bormanu mediji ziņoja, ka aktrise atkal ir kopā ar bijušo mīļoto, seriāla Viņas melo labāk producentu Rimvīdu Martinaiti. Tikmēr nesen apprecētais Bormans laipni pakāpies maliņā, ļaujot sievai pašai izdarīt izvēli.

"Harijs respektē situāciju, kāda izveidojusies, un pagaidām neesam vienojušies par šķiršanos uz visiem laikiem. Ieturam pauzi, lai saprastu, kas un kā. Viņš džentlmeniski gaida, kad paziņošu savu izvēli," žurnālam Kas Jauns astoņus mēnešus pēc kāzām skaidroja Skulte.

Galu galā aktrisei īstais neizrādījās neviens no abiem. Skulte atkal ir brīva sieviete, un prese cer pieķert viņu kopā ar kādu jaunu mīlnieku. Par spīti īsajam kaisles laikam ar bijušo vīru Skultei esot saglabājušās draudzīgas attiecības.

Šķiros ar svešinieku

Foto: Publicitātes foto

Ja citos iepazīšanās šovos kāzas ir liels notikums, kādam pašmāju iepazīšanās šovam šogad izdevās uzstādīt nebijušu rekordu. Šovs parūpējās par trim laulībām, no kurām neviena neizvilka pat pusgadu.

Gada sākumā TV3 startēja šovs Precos ar svešinieku!, kurā gredzenus mija ekspertu par saderīgiem atzīti svešinieki - Zane Laure un Ulvis Grīnvalds, Zanda Štrausa un Uģis Žogots, kā arī Zaiga Biģele un Raimonds Valpēteris. Viņiem, lai gan izdevās gūt atpazīstamību dzimtenē, īsto, ar ko pavadīt kopā visu mūžu, atrast neveicās.

Pirmais pāris - Zanda Štrausa un Uģis Žogots - izšķīrās jau šova laikā, laulībā aizvadot vien dažas samocītas nedēļas, kuru laikā arīdzan nekādi dižie laulāto prieki baudīti netika.

Otrs pāris - Zane Laure un Ulvis Grīnvalds - šķiršanās dokumentus iesniedza uzreiz pēc šova nofilmēšanas, un oficiāli šķirti tika maija beigās.

Lai arī trešo pāri - Zaigu Biģeli un Raimondu Valpēteri - eksperti pozicionēja kā īstu veiksmes stāstu, kas apliecina eksperimenta izdošanos, arī šis pāris ilgi nav vilcinājies ar šķiršanos.

Vienīgie no visiem trim pāriem izbaudījuši kopīgus seksa priekus, Zaiga un Raimonds tomēr nespēja rast kopīgu valodu ārpus palagiem un vasarā izšķīrās.

Tiesa, īpaši īso laulību pieredze nav sagrāvusi kompānijai ticību laimīgām laulībām. Uzreiz pēc šķiršanās no pirmā vīra šova dalībniece Zanda jau apprecēja citu puisi.

Mīlestība vai aprēķins?

Foto: DELFI

Dīdžejmeitenes un dziedātājas Ellas jeb Elīnas Fūrmanes mīlas dzīve uzreiz pēc viņas pārcelšanās uz Ameriku bija apvīta ar dažādām baumām. Drīz pēc ierašanās Amerikā viņa apprecējās ar kādu vietējo vīrieti, un ļaudis mēļoja, ka tas bijis aprēķins - Ella precējusies, lai iegūtu "zaļo karti" un varētu palikt Amerikā.

Iespējams, par Ellas mīlas nedienām tālajā zemē neviens tā arī neko nebūtu uzzinājis, ja vien viņas vīrs Ronalds Čaks Heiss nebūtu tik runīgs. Heiss Latvijas medijiem paziņoja, ka sasteigto laulību vienīgais iemesls patiesi bijis "zaļās kartes" iegūšana.

Pāris apprecējies vien pusgadu pēc Ellas ierašanās Amerikā - 2012. gada aprīlī. Drīz vien nācis gaismā, ka Heiss, kurš Ellai solījis palīdzēt izsisties šovbiznesā, patiesībā nodarbojas ar eskorta meiteņu piegādāšanu.

"Pēc pāris mēnešiem viņš pacēla pret mani roku un izdarīja to diezgan spēcīgi. Es vienmēr esmu bijusi neatkarīga un domājusi, ka ar mani tādas lietas nekad nevarētu notikt. Un toreiz man šķita - nu labi, varbūt vienreiz strīda laikā mums tā gadījās," intervijā Cosmopolitan stāstīja Ella.

Roku pacelšana un nesaskaņas ģimenē turpinājušās. Jau nākamajā gadā Heiss vērsās pie Latvijas medijiem, skaidrojot, ka Ella esot izmantotāja un laulība jau labu laiku vairs nefunkcionējot.

Savienība drīz tika šķirta arī oficiāli. Nelaimīgā pirmā laulība atstājusi pēdas arī Ellas dvēselē. "Viss pārdzīvotais bija tāds murgs, ka tikai tagad varu par to brīvi runāt. Ir grūti atzīt - jā, mana pirmā laulība ir neizdevusies.

Man kā perfekcionistei vienmēr ir gribējies, lai viss izdodas. Ir grūti atzīt, ka nedomāju ar galvu, visu sasteidzu, kļūdījos," intervijā Cosmopolitan atzinusi Ella, kura tagad Amerikā izveidojusi jaunas attiecības, bet ar kāzām vairs tā nesteidzas.

Fogeles un 'rotaļpuisēna' Plēpja stāsts


Foto: DELFI

2008. gadā pašmāju medijus pāršalca pārsteidzoša vēsts - pieredzes bagātā skaistumkonkursu organizatore Inta Fogele mijusi gredzenus ar jauniņo Jāni Plēpi. Kad jau šķita, ka dāma 51 gada vecumā beidzot atradusi laimi par sevi gandrīz trīsdesmit gadus jaunākā puiša skavās, stāsta turpinājums nebija iepriecinošs.

Mēnesi pēc laulībām Fogele presei atklāja - jau medusmēneša laikā viņa aptvērusi, ka puisis ir kauslis, kurš mīl iedzert un citādi apreibināties. Pēc atgriešanās no romantiskā kāzu ceļojuma, Inta nonāca slimnīcā - vīrs viņai bija iesitis pa galvu, lai netraucēti varētu sievu apzagt.

Puisis pēc notikušā bija pazudis, un Fogele viņu aicināja atgriezties, lai visu noskaidrotu un atrisinātu mierīgā ceļā. Presē "uzpeldēja" informācija, ka jaunais vīrs sievu aplipinājis ar kādu seksuāli transmisīvo slimību, kā arī citi nelāgi fakti, un saglābt laulību nebija lemts - rudenī mediji vēstīja, ka laulība oficiāli šķirta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!