Foto: Privātais arhīvs

Dziedātājai un fitnesa trenerei Sollai jeb Solvitai Avakjanai (attēlā) ir gandrīz viss – viņa uzsākusi pasniegt Fit dance kursus un pati saviem spēkiem mērķtiecīgi veido karjeru mūzikā. Taču viss apstājas vienas problēmas priekšā – uzņēmīgajai sievietei pie sāniem trūkst spēcīga vīrieša, kurš atbalstītu viņas centienus. Solla zina – atbildīgu vīriešu trūkums ir visas Latvijas sieviešu problēma.

"Jo ilgāk es dzīvoju Latvijā, jo vairāk saprotu to, ka te ir tikai divu veidu vīrieši. Vai nu viņi ir precējušies, vai arī galīgi bezatbildīgi un infantili," sarunā ar DELFI Izklaidi savos skarbajos novērojumos dalās Solla.

Viņa uzsver, ka Latvijas vīrieši paši esot slinki uz attīstību un dzīvo savas dzīves, iesūnojuši rutīnā. "Vīriešu standarta frāze ir "esmu tāds, kāds esmu, negribu mainīties". Vīrieši ir slinki.

Tajā pašā laikā no sievietēm viņi pieprasa, lai viņas allaž būtu formā, smukas, koptas. Bet kad izrādās, ka tas maksā naudu, vīriešiem atkal nav labi," skumjo patiesību atklāj pazīstamā dziedātāja un trenere.

Kā vēl vienu aktuālu problēmu viņa akcentē faktu, ka vīrieši nereti nemaz nevēlas atbalstīt savu aktīvo otro pusīšu profesionālos centienus.

"Es nespētu dzīvot zelta būrītī. Es gribu ģimeni, bet tajā pašā laikā nevēlos pamest karjeru - mūziku un fitnesu. Taču Latvijā praktiski nav iespējams atrast vīrieti, kas to saprastu. Vīrieši negrib savas sievietes atbalstīt un palīdzēt tām karjeras veidošanā," pieredzē dalās Solla.

Viņa pati var atklāt reālu piemēru no savas dzīves. Satikts jauks puisis, randiņi, viss it kā labi, bet, kad vajag atbalstīt savu otro pusīti, vīrietim aste kājstarpē. "Tā nesmuki pateica: "Es nebūšu tavs bankomāts."

Bet ne jau tikai par naudu ir runa, bet gan atbalstu kā tādu savai sievietei. Vīrietis grib veiksmīgu, skaistu sievieti, bet kā lai viņa sevi realizē bez viņa atbalsta?" neizpratnē par vīriešu loģiku ir Solla.

Solla spriež, ka problēmu visdrīzāk rada sieviešu trūkums Latvijā. Bāleliņi ir ļoti izlutināti, jo zina, ka, ja viena pametīs, varēs dabūt nākamo bez mazākās piepūles. Bet Solla šādu tādu nevēlas, un arī citām Latvijas sievietēm viņa neiesaka samierināties ar mazumiņu.

"Es gribu skaistu, jaunu vīrieti bez bērniem. Gribētu veidot jaunu ģimeni, nopietnas attiecības. Man patīk jaunāki puiši - vecumā no 30 līdz 32. Protams, gadās arī tā, ka 28 gadus vecs puisis ir ļoti nobriedis.

Vispār jau vecums nav svarīgs, galvenais, lai būtu sasniegumi. Vīrietim jābūt vīrietim - sausiņi man nepatīk. Bet arī tirānu negribu. Vai Latvijā šāds vīrietis ir? Diemžēl neesmu par to droša.

Ārzemēs ir pavisam citādāk. Tur vīrieši zina, kā pievērst uzmanību, kā aplidot. Tur ikvienai sievietei ir viegli iepazīties arī ar bagātiem vīriešiem.

Ārzemju vīrieši sevi arī daudz vairāk kopj. Latvijā ir tā, ka sievietes kopj sevi, strādā un kāpj pa karjeras kāpnēm, bet vīrieši ir ļoti palaidušies. Vai arī precēti," skarbus secinājumus izdarījusi Solla.

Vēl kāds fakts, kurš nerunā par labu mūsu bāleliņiem - skopums. "Nesen man no Londonas atbrauca draudzene un uzdāvināja man kleitu. Regulāri saņemu puķes no meitenēm. Bet ko vīrieši? Neko!

Mīļie vīrieši, tādas dāvanas kā ziedi, smaržas, aizvešana uz restorānu ir svarīgs uzmanības apliecinājums ikvienai sievietei. Un nevajag aizbildināties, ka tas ir dārgi.

Mūsdienās taču ir tik daudz restorānu un veikalu - ir izvēle cenu ziņā. Svarīgi ne jau tas, cik tas maksā, bet šis žests kā tāds," vīriešiem zelta padomu dod Solla. Vairāk par Sollu uzzināt un Fit dance kursiem pieteikties var šeit.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!