Foto: DELFI

Fantastisku dāvanu tieši Latvijas svētku nedēļā saņēmis mūziķis Andris Kivičs (attēlā). Viņa vairāk kā sešus gadus vecais patriotiskais hits Latvijai interneta vietnē YouTube noskatīts jau vairāk kā miljons reižu, kas latviešu mūziķim ir izcili labs rādītājs.

"Man šajā svētku nedēļā arī priecīgs notikums, beidzot iestājos miljonāru klubiņā iekš YouTubes skatījumiem. Paldies," sirsnīgu pateicību kopā ar lielisko vēsti faniem nodot steidz Kivičs.

Andra Kiviča un Lauras Dabares kopīgi ierakstītais Latvijai nav parasts klips. Dziesmas neoficiālais video, kurš YouTube uzstādījis šo rekordu, ir reizē vēstījums par Latviju un to, cik daudzi pēdējā laikā izvēlas pamest dzimteni, lai dotos dzīvot uz ārzemēm.

Skaisti kadri ar pašmāju iespaidīgākajām ainavām dziesmā iet roku rokā ar Kiviča izdziedātu sirsnīgu vēstījumu tēvzemei. Dziesma saņēmusi simtiem komentāru, kuros tautieši, tostarp ārzemēs dzīvojošie, dalās savā mīlestībā pret Latviju.

Interesanti, ka tieši šis patriotiskais hits no visa plašā Kiviča repertuāra uzstādījis rekordu. Nākamais populārākais Kiviča YouTube hits ir kopā ar Paulu Ķieti iedziedātais Veltījums, kurš pagaidām noskaitīts vairāk kā 335 tūkstošus reižu, bet slavenais Tu tuvojies sev pagaidām izpelnījies 21 tūkstoti skatījumu.

Miljons YouTube skatījumus latviešu mūziķiem izdodas savākt visai reti. Pat Prāta vētrai šo robežu līdz šim izdevies pārsniegt vien ar trim hitiem no visa plašā repertuāra.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!