Foto: Privātais arhīvs

Portālā Facebook uzmirdzējuši jauni kulturāli asprāši. Latviešu literatūras un dzejas dižgaru fani izveidojuši kopienu Dainu skapis, kuras sekotājus iepriecina ar mīļiem jociņiem par tādiem leģendāriem kultūras darboņiem kā Rainis, Aspazija, Imants Ziedonis, Rūdolfs Blaumanis un citiem.

Humoristi vilkuši paralēles ar klasisko Rūdolfu Blaumani un mūsdienu hipsteru elku Agnesi Kleinu jeb Whimsical Agnesiga, izvelkot ideālu vidējo aritmētisko, kas patiks visām paaudzēm - Whimsical Blaumanisiga.

Kopienas veidotāji ir acīmredzami aizrāvušies ar Agnesi Kleinu - viņi izsprieduši, kāda varētu būt Raiņa seja pēc hipsteru aprindās megapopulārā grāmatžurnāla Benji Knewman izlasīšanas.

Tāpat jokdari savos prātos ieskicējuši ainiņas no Raiņa un Aspazijas privātās dzīves, ļaujot tautai nojaust, cik jautri būtu, ja šie dižgari būtu dzīvojuši mūsdienās un gozējušies dzeltenās preses slavas saulītē.

Dainu skapis izveidots 4. novembra pievakarē, un pāris stundu laikā lapa savākusi jau vairākus simtus sajūsmas pilnu fanu, kas vēlreiz apliecina - Latvijas kultūras dižgari ir mīlēti un novērtēti arī šodien.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!