Foto: Privātais arhīvs

Viens no vispretrunīgāk vērtētājiem starptautiskajiem dziesmu konkursiem ir Eirovīzija. Latvijā līdz 1. novembrim vēl rit pieteikšanās konkursam Supernova, kurā izvēlēsies mūsu pārstāvi nākamā gada lielajai muzikālajai sacensībai,ārvalstu fani jau metušies prognozēt un pētīt, kurš būtu pats piemērotākais kandidāts.

Vietnē Wiwibloggs, kur tiek publicētas ziņas un jaunumi, kas saistīti ar Eirovīziju, aizvadītās nedēļas izskaņā izveidots apkopojums ar desmit potenciālajiem Latvijas pārstāvjiem nākamā gada konkursā.

Bloga izveidotāji lasītājus iepazīstinājuši ar, viņuprāt, pašiem piemērotākajiem kandidātiem, kas varētu sekot aizvadītā gada Latvijas pārstāves Aminatas Savadogo pēdās un piedalīties ne tikai konkursa pusfinālā, bet izcīnīt tiesības pārstāvēt savu valsti arī lielajā finālā.

Bloga žurnālistu veidotajā sarakstā atrodams ne viena vien tautā mīlēta un Latvijas šovbiznesa vidē pazīstama mākslinieka vārds. Turklāt intrigas palielināšanai visiem interesentiem iespējams arī nobalsot par sev tīkamāko pārstāvi no desmit piedāvātajiem.

Lauris Reiniks

Kā vēsta apkopojuma izveidotāji, Lauris, kas blogā tiek dēvēts par Lauri Reiniki, esot ne tikai dziedātājs, komponists un TV raidījumu vadītājs, bet arī mākslinieks, kurš esot gluži vai izsalcis pēc Eirovīzijas.

Vairāku gadu garumā viņš izmisīgi centies nokļūt uz Eirovīzijas lielās skatuves. Lai gan grupas F.L.Y. sastāvā 2003. gadā viņam tas arī esot izdevies, panākumi nav bijuši īpaši spoži, tādēļ viņš esot pelnījis vēl vienu iespēju.

Viktorija Modesta

Desmit potenciālo kandidātu sarakstā iekļauta arī Londonā dzīvojošā Daugavpils meitene - vienkājainā modele un dziedātāja Viktorija Modesta. Kā viņas galvenie trumpji minēti lielā uzdrīkstēšanās, ekstravagantais stils un spēcīgā personība.

Dj Dween

Bloga autori pieminējuši arī latviešu dīdžeju Kasparu Dvinski jeb Dj Dween. Apkopojuma izveidotāji viņu nodēvējuši par Latvijas deju mūzikas karali. Turklāt žurnālistiem spilgti palicis atmiņā fakts, ka viņš pielicis roku Olgas Rajeckas 2014. gada nacionālajā atlasē izpildītās dziesmas Saule riet tapšanā, kurai, pēc autoru vārdiem, uzvaru nozaguši fanātiski kūku cepēji jeb grupa Aarzemnieki.

Jenny May

Potenciālo kandidātu apkopojumā ierindota arī Maija Stuģe jeb Jenny May, kuru autori pasludinājuši par Latvijas popa princesi. Viņas izpildītās kompozīcijas nodēvētas par unikālu popu, kurā nereti saklausāmi latino vai latviešu tautas mūzikas elementi.

Instrumenti

Slavas dziesmas potenciālo kandidātu apkopojuma izveidotāji veltījuši arī grupai Instrumenti. Autori uzskaitījuši neskaitāmos apvienības starptautiskos sasniegumus, un noslēgumā piebilduši, ka šāds mūzikas žanrs uz Eirovīzijas lielās skatuves līdz šim nav izskanējis, un, iespējams, tā arī varētu būt panākumu atslēga.

Samanta Tīna

Sarakstā atrodams arī dziedātājas Samantas Tīnas vārds. Autori paskaidrojuši, ka mūziķe vairākus gadus pēc kārtas bijusi soļa attālumā no uzvaras nacionālajā atlasē, un beidzot viņa būtu pelnījusi sevi pierādīt uz lielās Eirovīzijas skatuves, pārstāvot Latviju.

Bermudu divstūris

Top 10 izveidotāju simpātijas izpelnījušies arī brālēni Biceps un Triceps no apvienības Bermudu divstūris. Muļķīgi dziesmu teksti, deju ritmi, saksofona skaņas - ar šīm savām tik iecienītajām mūzikas manierēm grupai esot liels potenciāls sajūsmināt visu Eiropu.

Markus Riva

Arī dziedātājs Markus Riva minēts kā potenciālais Latvijas pārstāvis nākamā gada Eirovīzijā. Autori slavinājuši mūziķa izskatu un spēcīgo balsi, taču, lai gūtu panākumus, viņam vajadzētu atrast labu komponistu un tekstu autoru.

Fox Lima

Ievērību izpelnījusies arī Alise Ketnere jeb Fox Lima. Viņas pasaules uztvere un vēlme būt harmonijā ar dabu salīdzināta ar zviedru dziedātājas Loreen publiski pozicionētajiem uzskatiem. Šī, pēc autoru vārdiem, "muļķīgi hipijiskā miskaste", varētu aizkustināt daudzus.

Rīgas bebrs

Aizvadītajā gadā nacionālās atlases Supernova raidījumos aušojās Rīgas bebrs, un šis tēls tik spilgti palicis atmiņā apkopojuma izveidotājiem, ka, viņuprāt, radījums būtu pelnījis tikt pie iespējas kāpt uz lielās Eirovīzijas skatuves un pārstāvēt Latviju.

Kā liecina fanu balsojuma rezultāti, šobrīd līderos izvirzījies Markus Riva. Savukārt otrajā vietā pagaidām ir Samanta Tīna, kurai uz papēžiem min leģendārais Rīgas bebrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!