Foto: LETA

Aizvadītajā nedēļā pašmāju medijos un sabiedrībā enerģiski tika apspriests modes dizaineris Gints Bude (attēlā no labās) – viņš it kā bija novedis līdz asarām dažas skolnieces un sadusmojis viņu vecākus. Tagad pats Bude piedāvā notikušā skaidrojumu.

Pēc tam, kad Bude bija viesojies Rīgas Lietuviešu vidusskolā, medijos parādījās ziņas, ka viņa izteikumi par skolnieču stilu dažas pusaudzes esot saraudinājuši, un tika publiskots arī Budes lekcijas audioieraksts.

Pats Bude pēc par saviem izteikumiem saņemtajiem draudiem steidza rakstīt vēstuli ASV prezidentam Barakam Obamam, bet, lai izslēgtu tālākus pārpratumus, viņš savā Facebook profilā publiskojis pamatīgu notikušā rekonstrukciju un pārdomas, kāpēc viss tā noticis.

"Visa šī zemiskā provokācija, neģēlīgi izmantojot bērnus, ir vērsta tikai uz vienu - pret Rīgas Lietuviešu vidusskolas direktori AldonuTreiju un viņas izveidoto kārtību - skolas formu. Es šai provokācijā esmu tikai spilgts līdzeklis mērķa sasniegšanai, un manā vietā varēja atrasties jebkurš cits mans kolēģis," vēsta Bude.

"Jebkurai cilvēka darbībai parasti ir loģika. Arī manai darbībai ir loģika - ar savām zināšanām celt cilvēka pašapziņu!

Ilgus gadus strādājot modē, vienmēr izbrīnu radījuši cilvēki, kuri par daudz glorificē apģērbu ar savu personību.

Vienmēr savās lekcijās lietoju frāzi: "Vispirms ir jābūt konfektei, iesaiņojums ir otršķirīgs! Nevienam nepatīk, ja izrādās, ka aiz skaisti spīdoša papīriņa nav konfektes!"" pārdomās dalījies dizaineris.

Viņš arī atspoguļojis visu notikumu hronoloģiju un īpaši uzsvēris, ka ne pēc lekcijas 5. un 6. klašu, ne 7. un 8., un 9. līdz 12. klašu audzēkņiem viņš auditorijā nav redzējis nevienu raudošu bērnu. Tāpat ne lekcijas laikā, ne pēc tās pie viņa neesot vērsies kāds no pedagogiem, lai norādītu, ka kāds no skolēniem būtu apvainojies vai saraudināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!