Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pirmdien, 15. jūnijā, aizsaulē pāragri devās Krievijas skatuves māksliniece Žanna Friske (attēlā) – viņu uzveica vēzis, un tagad Krievijas mediji uzzinājuši, kas noticis viņas mūža izskaņā.

Kā vēsta izdevums LifeNews, aptuveni nedēļu pirms nāves Friske vairs nav atpazinusi savus tuvākos, bet pēdējās divas dienas viņa pavadījusi bezsamaņā.

Kāds anonīms informators LifeNews atklājis, ka dziedātājas pašsajūta strauji pasliktinājusies pirms diviem mēnešiem, un īsi pirms Friskes aiziešanas ārsti dziedātājas ģimeni brīdinājuši par iespējamo traģisko notikumu un ieteikuši palikt dziedātājas tuvumā.

Vairāki Krievijas mediji, atsaucoties uz anonīmu Friskes ģimenes draugu, ziņo, ka tieši divas dienas pirms Friskes nāves viņas dzīvesbiedrs televīzijas raidījumu vadītājs Dmitrijs Šepeļevs, neraugoties uz ārstu brīdinājumiem, kopā ar mazo dēliņu Platonu devušies uz Bulgāriju, tāpēc nāves vakarā kopā ar dziedātāju bijuši viņas vecāki, māsa un labākā draudzene Olga Orlova.

"Ģimenes locekļi Žannu bez dzīvības pazīmēm viņas gultā atrada 15. jūnija vakarā ap pulksten 22:30. Viņiem bija nepieciešama aptuveni pusotra stunda, lai aptvertu, ka Žanna ir mirusi. Tikai pulksten 00:02 viņi izsauca neatliekamo medicīnisko palīdzību, kas konstatēja dziedātājas nāvi," atklājis anonīmais avots.

Dziedātājas tēvs Vladimirs Friske radiostacijai Комсомольская правда īsi pēc traģiskā zaudējuma gan pastāstījis, ka viņa meita komā pavadījusi pēdējos trīs mēnešus, bet ģimene to no plašākas sabiedrības slēpusi.

Friskes tēvs arī komentējis jautājumu, kurš audzinās divus gadus veco Platonu.

"Dēlam ir jāpaliek pie tēva. Ja viņš mums puisēnu dos, ļaus, lai mēs viņu audzinām, protams, palīdzēsim," pastāstījis Friskes tēvs un apstiprinājis, ka puisēns ar tēvu šobrīd atpūšas Bulgārijā.

Friskes māsa Natālija izdevumam LifeNews atzinusi, ka pēdējos dziedātājas dzīves mēnešos mediķi bija zaudējuši jebkādas cerības, tāpēc par Žannu rūpes uzņēmusies pati Natālija un viņu māte, kura meitai devusi zāles, citiem šo uzdevumu neuzticot.

Redzot dziedātājas bezcerīgo stāvokli, viņu pametusi pat noalgotā aprūpētāja, kura, kā apgalvojusi Friskes māsa, aizejot atstājusi Žannu vienu, un dziedātāja gandrīz nosmakusi, guļot ar seju pret spilvenu.

Otrdien arī tapis zināms, ka atvadas no Friskes notiks ceturtdien, 18. jūnijā, Maskavā, bet, kā pieļāvusi dziedātājas māsa, mazais Platons uz bērēm netiks vests, lai pasargātu puisēnu no psiholoģiskas traumas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!