Foto: Privātais arhīvs
Iestājoties vasarai, daudzas sievietes steidz savu ķermeni sagatavot pludmalei, un viena no populārākajām skaituma procedūrām ir atbrīvošanās no liekā apmatojuma, taču internetu pamazām iekaro vērienīga protesta akcija, kuras ietvaros skaistules visā pasaulē iemūžina savas neskūtās paduses un attēlus publicē tīmeklī.

Aizvadītajā mēnesī tīmekļa vietnē Weibo, kas tiek dēvēta par ķīniešu Twitter, aizsākās spalvaino padušu konkurss sievietēm, kura ietvaros aziātes, izmantojot mirkļbirku #WomensArmpitHairCompetition, dalījās ar attēliem un selfijiem, kuros visā krāšņumā redzamas viņu matainās paduses.

Kamēr ķīnieši savā sociālajā tīklā meklē dāmu ar spalvainākajām padusēm, šis stulbings izplatījies arī citur pasaulē, un neskūto padušu selfiji pamazām pārpludina tādus sociālos tīklus kā Twitter un Instagram.

Šīs akcijas mērķis ir lauzt sabiedrībā valdošo stereotipu, ka skaista, seksīga un iekārojama var būt tikai tāda sieviete, kura skuj lieko apmatojumu. Lai pierādītu pasaulei, ka arī spalvains paduses var būt valdzinošas, dāmas tās iemūžina apburošos selfijos un publicē tīmeklī.

Neilgā laikā stulbingā iesaistījies lērums daiļā dzimuma būtņu no dažādām valstīm, un paredzams, ka akcija tik drīz nebeigsies, jo katru dienu tā piesaista arvien jaunas dalībnieces, kuras iepriecina internetu ar savu spalvaino padušu foto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!