Foto: LETA
Pašmāju sociālo tīklu lietotāju sirdis paguvusi iekarot kāda fotogrāfija no pasākuma Ziedoņdārzā. Parkā pašmāju ziņu aģentūras fotogrāfam pirmdien izdevies notvert kadru, kurā redzams, kā Rīgas mēram Nilam Ušakovam ar izstieptu pirkstiņu tuvojas kāds puisēns.

Pirmdien Ziedoņdārzā pēc rekonstrukcijas svinīgajā atklāšanā Rīgas mēram, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, no aizmugures pietuvojās kāds puisēns. Kā liecina aģentūras LETA uzņemtās fotogrāfijas, viņš vienkārši vēlējies nofotografēties ar savas pilsētas mēru.

Jau neilgi pēc fotogrāfiju publicēšanas sociālajā tīklā Twitter izplatīta mēme, kur gan Rīgas mērs, gan viņa mazais fans attēloti kā daļa no slavenās itāļu mākslinieka Mikelandželo freskas "Ādama radīšana".


Kā liecina paša mēra ieraksti mikroblogošanas vietnē, fotogrāfiju uzjautrinājusi arī viņu pašu. "Дядя, ты кто? [kr. val. – tēvoci, kas tu esi?]," pie amizantās fotogrāfijas rakstīja Ušakovs, bet vēlāk savā Facebook vietnē viņš apkopojis vairākas interneta jokdaru veidotas versijas par nu jau slaveno bildi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!