Foto: DELFI

Aizvadītajā nedēļā populārais pašmāju dziedātājs Lauris Reiniks sociālajos tīklos bija izplatījis aicinājumu sava jaunākā videoklipa filmēšanai atsaukties "ne tikai izteikti slaidas, bet arī meitenes ar nestandarta augumu un bez kompleksiem", un šis it kā nevainīgais paziņojums sadusmojis vienu no aktīvākajām sieviešu tiesību aizstāvēm Latvijā Lindu Curiku.

Savā blogā viņa ironiski paudusi prieku, ka beidzot atrasta atbilde uz pašu nozīmīgāko sievietes eksistences jautājumu - vai es esmu standarts? -, kas līdz šim nebija izdevies pat zinātniekiem, bet tagad to paveicis Reiniks.

"Tām, kurām nebija skaidrs, vai viņas ir standarta vai nestandarta sievietes, tagad lai top zināms, ka sievietes standarts ir nosakāms pēc Laura Reinika klipiem pirms 2015. gada.

Ja tāda kā tu lēkās jaunā Reinika klipa fona dejotāju burzmā - esi mierīga! Tu esi nestandarts. Ja Reinika klipā pirms 2015. gada ir tavs tipāžs, vai arī 2015. gada klipā tu esi centrālajā lomā, nevis fona lēkātāja - tu esi standarts. Tieši tik vienkārši tas ir!

Lauris ir tik jauks un labs, ka viņš savā klipā fonā ļaus lēkāt arī resnajām meitenēm (jo nestandarts attiecas ne jau uz to, ka tev, teiksim, ir sešas kājas vai trīs krūtis, bet tieši svarā ir sievietes standartizācijas atslēga), jo arī viņas ir pelnījušas kādu prieciņu savā dzīvē.

Kad viņas vientulībā ar saviem 10 kaķiem pavadīs dzīves nogali, šis klips būs kā gaismas stariņš, kas vēl turēs pie dzīvības. Arī viņām ir vieta uz šīs pasaules un tas ir Laura Reinika fonā! Esmu patiesi aizkustināta," savā blogā vēstījusi Curika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!