Foto: EUROVISION/EBU

Pēc tam, kad Latvijas Eirovīzijas pārstāve Aminata Savadogo parādījusi kleitu, ar kuru uzstāsies konkursā (attēlā), Latvijas sabiedrība, ieturot tradīcijas, jau sāk meklēt tērpā defektus. DELFI Izklaide apjautāja pašmāju modes, šovbiznesa un Eirovīzijas ekspertus, lai noskaidrotu viņu viedokli par tērpu, kurā Aminata reprezentēs Latviju.

Kašers: Bildēs jocīga likās tērpa krūšu daļa

"Ieraugot Aminatas Eirovīzijas izskatu, man bija divas reakcijas. Pirmā radās, ieraugot tērpu bildēs. Bildēs man nedaudz jocīga likās tērpa krūšu daļa un melnā, caurspīdīgā tērpa augšdaļa.

Taču kad ieraudzīju, kā tērps izskatās darbībā - kopā ar skatuves gaismām un projekcijām - visi defekti pazuda. Varu teikt, ka man ļoti patīk viss Aminatas Eirovīzijas tēls. Un to var novērtēt tikai priekšnesuma laikā - pēc bildēm vien ir grūti spriest.

Man ļoti patīk arī Aminatas ķermeņa zīmējumi, kas perfekti sasaucas ar dziesmas video klipu, kurā arī tādi bija redzami. Esmu drošs, ka tad, kad Aminatu redzēsim uz skatuves konkursā, būs "wow"!," ar pozitīvām sajūtām mūsu mākslinieces priekšnesumu gaida Kaspars Blūms-Blūmanis jeb Kašers, kurš pazīstams gan kā prasmīgs tērpu, gan šovu veidotājs.

Deniss Ševeļovs: Aminata izskatās šmucīgi tajā sietiņā

"Manuprāt, veidojot tēlu skatuves māksliniekam, jābūt lielai pieredzei, jo ne viss, kas izskatās labi uz skices vai domās, realizējas pienācīgi dzīvē, īpaši uz skatuves. 

Kleitai, manuprāt, ir vairākas kļūmes, gan izpildījumā, gan izvēlēto materiālu proporcijās. Piemēram, Aminatas ādas tonis nav melns un viņa izskatās šmucīgi tajā sietiņā.

Taču es zinu, ka tas, ko mēs esam redzējuši bildēs, atšķirsies no gala rezultāta uz skatuves. Klāt būs tetovējumi, veidoti mati un grims. Lūdzu stilistus tikai noņemt to pieres rotājumu. No sirds novēlu Aminatai izturību un veiksmi konkursā," Aminatas tēlu analizē Latvijā pazīstamākais modes blogeris Deniss Ševeļovs.

Foto: EUROVISION/EBU

Ralfs Eilands: Aminatai izdosies ar jebkādu tērpu

"Atzīšos, ka Aminatas tērpu pat neesmu redzējis, bet man tas šoreiz pat nešķiet tik būtiski. Man ir liels prieks par Aminatu - viņa gan dzied labi, gan uz skatuves izskatās labi, un viņas gadījumā tērpam nav izšķiroša nozīme.

Esmu apmierināts ar Aminatas rezultātu jau tagad," pārliecināts par Aminatas priekšnesumu, pat neredzot tērpu, ir mūziķis Ralfs Eilands, kuram ir lieliska pieredze šovbiznesā kā Latvijā, tā ārpus tās, tostarp pārstāvot valsti Eirovīzijā.

Juris Millers: Ne jau tērps izšķirs rezultātu

"Trešdienas vakarā Aminatas tērpu pirmo reizi ieraudzīšu "dzīvajā". Pirms tam no komentāriem par tērpu izvairīšos, jo neesmu radis izdarīt secinājumus par šovu, skatoties vien uz bildēm.

Taču tas, ko es gribu uzsvērt - ne jau kleita izšķirs to, vai Aminatas starts Eirovīzijā būs veiksmīgs," atgādina pazīstamais producents un Eirovīzijas eksperts Juris Millers, piebilstot, ka tērps ir tikai viena sastāvdaļa no visa lielā priekšnesuma, tāpēc pārlieks satraukums par un ap to ir muļķīgs.

Edgars Kramiņš: Kleitas plīvošana vējā ir noiets etaps

"Aminata var vilkt mugurā, ko viņa grib, bet tas nemainīs mūziku. Viņas rezultāts atkarīgs no daudziem faktoriem, piemēram tā, kas viņai būs blakus. Ja pirms un pēc Aminatas uzstāsies "bēdu ieleja", būs labi!

Esmu redzējis Aminatas kleitu bildēs. Bildes ir smukas, bet tas vēl neko neizsaka. Skatuves tērpam jābūt veidotam tā, lai tas uz skatuves kustas, spēlējas ar gaismas stariem, rada dinamiku.

Ja paredzēts ierastais stāsts ar vēja pūšanu un tērpa plivināšanos vējā, tas ir noiets etaps," skatuves tērpa nozīmi ne tikai vizuālā ziņā uzsver pieredzējušais skatuves eksperts Edgars Kramiņš, kurš pazīstams kā viens no pašmāju cienījamākajiem vokālajiem pedagogiem un režisoriem.

Indra Salceviča: Kopā ar efektiem izskatīsies iespaidīgi

"Ir grūti novērtēt kleitu, ko radījis cits dizaineris. Es pati būtu šuvusi mazliet citādāk, taču konceptuāli tādu pašu kleitu - tas atkarīgs no katra modes mākslinieka individuālā piegājiena.

Aminatas kleita ir ļoti laba skatuvei, un kopā ar gaismām un vizuālajiem efektiem tā izskatīsies iespaidīgi," prognozē Latvijas slavenību iecienītā modes māksliniece Indra Salceviča, kura veidoja Aminatas Supernovas pusfināla kleitu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!