Foto: Reuters/Scanpix

Pirms diviem gadiem populārā Holivudas aktrise Andželīna Džolija (attēlā) paziņoja, ka, lai samazinātu krūts vēža risku, viņai veikta mastektomija jeb krūšu amputācija. Tagad aktrise atzinusies, ka viņai izņemtas arī olnīcas un olvadi.

Kā Džolija pavēstījusi izdevumā New York Times, operācija notikusi aizvadītajā nedēļā, un arī šī procedūra veikta, lai izslēgtu iespēju saslimt ar vēzi. Aktrise atzinusi, ka viņai tagad ir iestājusies agrīna menopauze, un tas arī nozīmē - viņai vairs nekad nevarēs būt savu bērnu.

Olnīcu un olvadu izņemšanu Džolija plānojusi jau labu laiku, bet pirms divām nedēļām viņa saņēmusi satraucošus analīžu rezultātus, kas lēmuma pieņemšanu paātrināja.

"Es gāju cauri tam, ko jau tūkstošiem sieviešu ir jutušas. Es teicu sev, ka nepieciešams saglabāt mieru, būt stiprai, un ka man nav iemesla domāt, ka es nenodzīvošu tik ilgi, lai redzētu, kā izaug mani bērni, un lai satiktu mazbērnus," rakstījusi Džolija, kura gan pēc visu analīžu veikšanas varējusi atviegloti uzelpot - vēzis viņai netika diagnosticēts.

Tad nu ar steigu veikta olnīcu un olvadu izņemšanas operācija. 

"Man vairs nevarēs būt bērni, un es piedzīvošu fiziskas izmaiņas. Bet es mierpilni gaidu jebko, kas sekos, bet ne tāpēc, ka esmu stipra, bet tāpēc, ka tā ir daļa no dzīves. Un tajā nav nekā, no kā baidīties," pārdomās dalījusies Džolija.

"Vienmēr ir vairāk par vienu veidu, kā cīnīties ar jebkuru veselības problēmu. Svarīgākā lieta ir apzināt visas iespējas un izvēlēties, kas ir piemērots tev pašai," citas sievietes iedvesmojusi slavenā aktrise.

Lai gan aktrise saprot, ka nav iespējams izslēgt visus riskus, savā emocionālajā un ļoti atklātajā vēstījumā New York Times viņa atzinusi: "Maniem bērniem nekad nebūs jāsaka, ka viņu māmiņa ir nomirusi no olnīcu vēža."
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!