Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgas klubā Golden pirmo reizi norisinājies konkurss Drag Queen Show, kurā par uzvarētājas titulu sacentās piecas "drag karalienes".

Konkursu bārs Golden organizēja sadarbībā ar informācijas platformu Pride.lv un privātpersonām, un tajā piedalījušās piecas drosmīgas daiļavas.

Konkursa žūrijā darbojās smalkas modes pazinējs Normunds Ralfs Fogels (žūrijas priekšsēdētājs), dažādu pasākumu vadītāja, tradicionālo un netradicionālo kāzu vadītāja Tatjana Butone, aktrise Helēna Vasiļevska un modes dizaineris, zīmola Kupiansky un Vero-Over pārstāvis Jurijs Kupianskis.

Liela nozīme bijusi arī skatītāju atbalstam, un pēc trim iznācieniem - defilē brīvā stila apģērbā, individuālā priekšnesuma un uznāciena vakarkleitā - par labāko tika atzīta Parisa.

Kā skaidro pasākuma organizatori, Drag Queen ir persona, vīrietis, kas tērpjas sieviešu apģērbā un parasti izturas pārspīlēti sievišķīgi. Lai sasniegtu komisku, dramatisku vai satīrisku efektu, uzstājoties bieži tiek pārspīlēts sieviešu izskats vai rīcība, piemēram, lietota dekoratīvā kosmētika un skropstas, vilktas augstpapēžu kurpes, izmantotas kuplas un/vai spilgtas parūkas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!