Foto: AP/Scanpix
Kādreizējo britu glemroka zvaigzni Gariju Gliteru (attēlā) Londonas tiesa ceturtdien atzina par vainīgu seksuālos noziegumos pret nepilngadīgām meitenēm, un viņam var nākties atlikušo mūžu pavadīt cietumā.

70 gadus vecais Gliters, īstajā vārdā Pols Gads, tika atzīts par vainīgu vienā izvarošanas mēģinājumā, četros nepiedienīgas uzvedības gadījumos un seksuālās attiecībās ar meiteni, kas bija jaunāka par 13 gadiem.

Noziegumi pastrādāti pret trim meitenēm, no kurām viena bija 16 gadus veca, bet pārējās divas bija 13 gadu vecumā.

1999. gadā Gliters tika notiesāts par bērnu pornogrāfijas glabāšanu. Viņam arī tikušas izvirzītas apsūdzības par dzimumnoziegumiem pret bērniem Kambodžā un Vjetnamā, kur viņš izcieta cietumsodu. Viņš reģistrēts Lielbritānijas seksuālo noziedznieku reģistrā.

Gliters savulaik bija viens no pazīstamākajiem glemroka mūziķiem - 70. gadu sākumā pieguļošos kombinezonos un platformas apavos tērptais dziedātājs kļuva slavens ar hitu Rock and Roll.

2012. gada oktobrī sākās raidorganizācijas BBC bijušās šovu zvaigznes Džimija Sevila tiesāšana par dzimumnoziegumiem pret bērniem. Liecībās izskanēja informācija par vairākiem citiem britu izklaides industrijas darboņiem, kam piedēvēti līdzīgi noziegumi.

Gliters bija pirmais cilvēks, kas tika arestēts pēc plašākas izmeklēšanas sākšanas, bet kopumā policijas operācija Yewtree (Īves koks) vainagojusies ar 17 cilvēku aizturēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!