Foto: Vida Press
Itāļu fotožurnālists Stefano Širato izveidojis neparastu fotogrāfiju sēriju, kurā ļauj ielūkoties Rumānijas videočatu darbinieču darba ikdienā.

Kā Širato pastāstījis ārvalstu medijiem, jaunās sievietes mēnesī, strādājot vien pāris stundas dienā, nopelna aptuveni sešus tūkstošus ASV dolāru, bet prasmīgākās amata pārstāves varot savu labklājību palielināt pat par 40 tūkstošiem dolāru mēnesī.

Lai gan darbs videočatos popularitāti iemantojis jau labu laiku, Rumānijā tas populārs kļuvis tieši pēdējos gados, kad arvien vairāk meiteņu atsaucas kārdinošajiem darba sludinājumiem ar piedāvājumiem tikt pie ātras peļņas.

"Kopš 2007. gada videočatu darbinieču skaits Rumānijā ir trīskāršojies," ar statistiku iepazinies fotogrāfs. Šo nodarbi lielākoties gadījumos izvēlas studentes, un ne velti studijas 50% gadījumu izvietotas netālu no universitātēm.

Sarunās ar modelēm Širato pārliecinājies, ka iemesli, kāpēc meitenes kļūst par virtuālajām vīriešu izklaidētājām, ir dažādi - lielākā daļa to patiesi dara tikai naudas dēļ, bet ir arī tādas, kurām patīk uzmanība un šāda veida komunikācija ar cilvēkiem.

Lielākā daļa meiteņu neuzskata savu nodarbi par prostitūciju, jo, lai gan peļņas nolūkos izģērbjas un veic seksuāla rakstura darbības, viņas ir pasargātas no svešiem pieskārieniem un tādējādi tik spēcīgi neizjūt, ka tiek izmantotas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!