Foto: DELFI
Rūdītākie pašmāju šovu fani būs pamanījuši, ka gadu gadiem notikumiem dažādos realitātes šovos seko kāda kundze labākajos gados, kura sūta dalībniekiem vēstules un dāvanas, aizstāv jauniešus sarunās ar vadību un pat klātienē paviesojusies pie saviem elkiem. Tā ir Aldas kundze (attēlā centrā) jeb, kā viņu mīļi dēvē talantu šovu absolventi, krustmāmiņa Alda, dedzīgākā šovu fane Latvijā.

Aldas kundzes aizraušanās ar realitātes šoviem sākās jau pirms 13 gadiem, kad Latvijā startēja viens no realitātes šovu celmlaužiem Sapņu sala. Tajā piedalījās Aldas krustdēls Vilcēns. Sekojot sava krustdēla gaitām šovā, Aldas kundze iemīlēja realitātes šovu formātu.

Viņai toreiz pieradusi pie Sapņu salas dalībniekiem teju kā pie saviem radiniekiem, tāpēc labprāt pieņēmusi pie sevis viesos, un uztur ar šova dalībniekiem sirsnīgus kontaktus joprojām.

Ar Sapņu salas noslēgumu viss tikai sācis - Alda turpinājusi ar interesi baudīt visu fabriku un okartes skatuvju piedāvājumu, katrā atrodot pa saviem favorītiem, par ko turēt īkšķus. "Nākošais bija Dons un Talantu fabrika. Kad viņš bija cellē, es tā pārdzīvoju!

Pēc tam drusciņ sapazināmies, bet tagad jau viņš ir liels mākslinieks, ko nu vairs. No pēdējiem šoviem man Kašers, Oskars Deigelis iekrita sirsniņā. No TV zvaigznes - Juris Grīntāls," stāsta Alda, atklājot, ka ar saviem šovu elkiem allaž paliek ja ne sirsnīgi draugi, tad labas paziņas.

Alda saviem varoņiem seko līdzi ar visu sirdi - jau kopš Sapņu salas laikiem viņa rakstījusi vēstules saviem favorītiem, un šovu veidotāji allaž zinājuši, ka ir tāda Alda, kura allaž ir modra par talantu gaitām.  Kundze pat rakstījusi šovu vadībai, aizstāvot savus elkus, cīnoties par viņu tiesībām.

"Kad Sandijai [Vīgantei] gribējās lasi, es padomāju - nu bērnam gribas lasi, kāpēc ne? Vai man grūti, no darba ejot mājās, viņai to lasi aiznest? " atceras Aldas kundze, kura tiešām šo lasi vienkārši tāpat mājupceļā aiznesusi šova dalībniecei uz LNT studiju, vienkārši lai iepriecinātu un pašai būtu priecīgs prāts.

TV zvaigzne bija pirmā reize, kad viņa uzdrīkstējās parādīties atklātībā, ierodoties ciemos tiešraidē. Pēc tās noslēguma Alda turpina atbalstīt savējos, apmeklējot viņu rīkotos pasākumus. Aldas kundze nepiekrīt tiem, kuri apgalvo, ka realitātes šovi tikai degradē televīziju. Viņai tie šķiet daudz intriģējošāki par, piemēram, seriāliem, jo stāsta par reāliem cilvēkiem.

"Ikdienā strādāju ļoti nopietnā valsts iestādē. Vakaros esmu nogurusi no darba. Ieslēdzu šovu, staigāju pa māju, gatavoju ēst un klausos.  Pēc profesijas vispār esmu pedagogs, vairāk kā 20 gadus esmu nostrādājusi ar garīgi slimiem bērniem.

Tāpēc man patīk skatīties uz šiem cilvēkiem šovos, vērtēt viņu uzvedību un drusciņ padzīvot līdzi. Skatos no pilnīgi citām pozīcijām. Man tas ir vērtīgi priekš sevis - saprast, ko cilvēki domā, kā veidojas attiecības, kā rodas intrigas, psiholoģiski analizējot.

Lai taču tie, kam neinteresē, vienkārši neskatās! Lai skatās krimiķus! Man patīk apņēmīgi bērni un jaunieši. Un man prieks par katru, kurš kaut ko dzīvē grib sasniegt, un sper šādu drosmīgu soli, kaut arī tas būtu mazliet neprātīgs. Bet redz, ka kādam izdodas!" par aktīvajiem jauniešiem priecīga Aldas kundze.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!