Foto: Vida Press
Ir cilvēki, kuriem šķiet - dzīve ar mazuļu ienākšanu mājās pārvēršas par murgainu haosu, un šo pārliecību netieši apliecinājusi amerikāņu amatierfotogrāfe Anna Andženenda, kura iemūžinājusi savus un meitiņas Mias (abas attēlā) iedzīvojumus.

Ilgu laiku Anna bija fotografējusi idilliskas ģimeņu bildes, kurās sabijušies vai labi audzināti bērni rātni pozē tīrās drēbēs un glīti saķemmētiem matiem. Lai gan arī šāda veida fotogrāfijas māksliniecei patikušas, viņa daudz privātākā fotosesijā nolēmusi atklāt vecāku dzīves otru pusi. 

Foto sērijā Māmiņas dzīve Anna iemūžinājusi gan prieka mirkļus, gan asaras un pilnīgu izmisumu, kādā var krist, audzinot mazu bērnu.

"24 stundas diennaktī septiņas dienas nedēļā ar divus gadus vecu bērnu ir nebeidzams iedvesmas avots jaunām fotogrāfijām. Ja es nevarētu pasmieties par šīm situācijām, kurās nonāk, es drusku sajuktu prātā," atzinusi fotogrāfe. 

Ar šo fotogrāfiju sēriju viņa arī cer iedvesmot citas māmiņas neļauties izmisumam un censties uz dažādām ikdienas ķibelēm palūkoties ar smaidu, kā arī atcerēties - viņas pasaulē nav vienas ar savām bēdām.

 Anna 19 gadu vecumā apprecējās, un brīdī, kad viņa bija nolēmusi uzsākt studijas, pieteicās mazulis - meitiņa Mia pasaulē nāca, kad mamma bija 21 gadu veca. Lai gan iesākumā, uzzinot, ka ir gaidībās, Anna bijusi šokā, viņa atzīst - mazulis ir labākā lieta, kas ar viņu dzīvē notikusi, un nebeidzama prieka avots.

Bilžu uzņemšana gan nav viegls uzdevums - dažkārt viena kadra iemūžināšana prasot pat četras stundas.

"Iesākumā es nobildēju sevi, izmantojot kameras taimeri. Pēc tam es mēģinu panākt, lai Mia ieņem tādu pozu, kā vēlos," atklājusi fotogrāfe.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!