Foto: DELFI

Muzikālās bankas koncerta dalībnieki skatītājiem līdz ar klausāmiem baudījumiem bija sagādājuši arī dažu labu vizuālu pārsteigumu. Par lielāko šoku bija parūpējies dziedātājs Andris Ērglis (attēlā), kurš beidzot atvadījies no frizūras, kas vairākus gadus tika uzskatīta par Latvijā stilīgāko puišu griezumu.

Andris Ērglis plašāku atpazīstamību guva 2007. gadā, kad pārstāvēja Latviju Eirovīzijā grupas Bonaparti.lv sastāvā un radīja superhitu Ripoja akmens. Jau toreiz par viņa firmas zīmi kļuva frizūra - pagari mati, kas nevērīgi saķemmēti uz vienu pusi, it kā nejauši krītot pāri vienai acij.

Pēc Ērgļa triumfa gājiena Latvijā, viņa frizūra kļuva par puišu modes kliedzienu. Šarmanti nevērīgo Ērgļa griezumu centās atdarināt daudzi. Loģiski, ka ikviens puisis, kurš šovbiznesā uzdrīkstējās uzmirdzēt ar līdzīga stila sasuku, momentā tika nodēvēts par "kārtējo Ērgļa līdzinieku".

Laikam ritot gan Ērglis atļāvās nedaudz paeksperimentēt ar saviem matiem, tos dažādi bužinot, taču tie nekad netika nogriezti pavisam īsi un nezaudēja savu it kā nevērīgo sasuku. Arī tad, kad paša mūziķa popularitāte mazinājās, viņa frizūras slava nezuda - pat gados, kad tautieši vairs nespēja nosaukt mūziķa aktuālos skaņdarbus, ikviens joprojām spēja atpazīt uz kolēģa galvas "Ērgļa sasuku". 

Sasuka kļuva arī par galveno akcentu dziedātājas Lienes Greifānes tēlā, kad māksliniece pārtapa par Ērgli slavenību popielas ietvaros.

Pēc astoņiem gadiem ar frizūru, kas jau bija kļuvusi par viņa firmas zīmi, Ērglis Muzikālajā bankā beidzot pārsteidza ar pavisam īsi apgrieztiem matiem.

Īso griezumu mūziķis arī kārtīgi sasukājis, tādējādi pavisam zaudējot savu ierasto tēlu. Interesanti, ka no ilgi nēsātās "Ērgļa frizūras" atvadījies arī par Ērgļa līdzinieku dēvētais Roberts Pētersons, kurš sasuku izvēlējies iznīcināt, izaudzējot matus pavisam garus.

Priecīgā ziņa ir tā, ka arī jaunajam Ērgļa stilam netrūkst sekotāju. Pēc mūziķa iznāciena Muzikālajā bankā puiši masveidā metušies cirpt savus garos matus, atvadoties no "Ērgļa griezuma", kas Latvijas puišu frizūru topa virsotnē turējās teju astoņus gadus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!