Foto: Vida Press
43 gadus vecā ukrainiete Svetlana Postelga no Kijevas ikdienā strādā garlaicīgu darbu Labklājības ministrijā, tāpēc viņas hobijs pa vakariem ir no plastilīna darināt slavenas gleznas.

Viņas kolekcijā ir tāda klasika kā Džuzepes Arčimboldo Vertumnus, Mikelandželo Ādama radīšana, Leonardo da Vinči Benuā Madonna, Rembranta Danaja (attēlā) un citi šedevri.

Svetlana stāsta, ka savu pirmo plastilīna gleznu izveidojusi pirms deviņiem gadiem, un tā bijusi Karls Brilova Pompeju pēdējās dienas.

Tolaik viņa izšķīrusies no vīra un bijusi ļoti depresīva, tāpēc pēc bērnu ierosinājuma, lai mazinātu emocionālo traumu, sākusi nodarboties ar kaut ko radošu.

„Kad biju maza, tēvs man uzdāvināja grāmatu ar gleznu reprodukcijām. Un izrādījās, ka pēc trīsdesmit gadiem šīs zināšanas man bija ļoti noderīgas," stāstījusi Svetlana, kura par grūtāko elementu sauc plastilīna krāsu jaukšanu.

Viņa stāsta, ka pirms trim gadiem savus darbus piedāvājusi Kijevas Expo izstādē, taču nekādu interesi no rīkotājiem nav izpelnījusies. Tāpēc tagad par mākslinieces plastilīna darbiem ļaudis var priecāties sociālajos tīklos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!