Foto: F64

Kamēr Krievijas medijos izskanējušas vairākas versijas par to, kur šovasar notiks populārais jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis, uzņēmējs un krievu zvaigžņu iemīļotās apmešanās vietas - viesnīcas Alvīne - īpašnieks Jūlijs Krūmiņš (attēlā) var apstiprināt – vismaz šogad Latvijā krievu zvaigznes nepulcēsies.

Krūmiņam piederošajā viesnīcā Alvīne pagājušo gadu konkursa laikā bija apmeties viss Krievijas šovbiznesa zieds - Alla Pugačova ar savu laulāto draugu Maksimu Galkinu, Nikolajs Baskovs, brāļi Valērijs un Konstantīns Meladzes, Pugačovas meita Kristīna Orbakaite, dziedātājs Leonīds Agutins un citi.

"Pagājušogad šajā laikā puse viesnīcas jau bija rezervēta uz Jauno vilni. Šogad vēl nav nevienas rezervācijas uz šo laiku. Jaunais vilnis te nenotiks," sarunā ar DELFI Izklaide savus secinājumus atklāj Krūmiņš.  Lai gan miljonārs allaž bijis konkursa apmeklētājs, viņa attieksme pret Jauno vilni ir neviennozīmīga.

"Ja man jautā, vai Jaunajam vilnim te vajadzēja būt, es saku - jā! Ja man jautā, vai man patīk Jaunais vilnis, es varu atbildēt ar nē. Apnikuši jau visi tie ļeontjevi, kas katru gadu dzied vienu un to pašu dziesmu!

Uz Sočiem klausīties konkursu noteikti nebraukšu, šeit, Jūrmalā, man patika aiziet uz to tusiņu, ne pats koncerts," atklāts ir Krūmiņš.

Viņš spriež, ka liela daļa Jaunā viļņa mīļotāju varētu būt ar viņu vienisprātis - pasākumā lielāku lomu par muzikālo baudījumu spēlē tradicionālā tikšanās un tusēšana. Un te nu svarīgs tieši Jūrmalas faktors.

"Esmu optimistiski noskaņots - prognozēju, ka drīz vien Jaunais vilnis būs atpakaļ Jūrmalā. Te tam ir ideāli apstākļi. Sočos laikā, kad būtu jārīko Jaunais vilnis, gaisa temperatūra ir 35 līdz 40 grādi, neizturams karstums.

Gadiem ilgu tradīciju nevar tik pēkšņi mainīt un gaidīt, ka tā iedzīvosies. Pati Alla Pugačova taču paziņoja, ka taisīs savu konkursu un Jaunajā vilnī vairs nepiedalīsies - kā tas beidzās? Viņa atgriezās Jūrmalā.

Jūrmalā Jaunā viļņa zvaigznēm viss jau ir tik pierasts. Prognozēju, ka viņi drīz vien atgriezīsies," nākotnē ieskatās uzņēmējs.

Analizējot finansiālos zaudējumus, ko viņa un citu biznesam varētu nest Jaunā viļņa pazušana no Jūrmalas, Krūmiņš spriež, ka tik traki jau nebūs. Jaunais vilnis savu darbu te jau ir padarījis, starptautiski izreklamējot Jūrmalu kā lielisku atpūtas vietu vasaras mēnešiem.

"Labi, tās desmit dienas bija tādas, kad numura cena, kura parasti diennaktī ir 250 eiro, uzlec uz 750. Bet uz visa fona tie nav lieli zaudējumi. Galvenais, lai Jūrmala joprojām piesaista cilvēkus - jādomā par citām izpriecām, ko pilsētai piedāvāt šajā laikā," spriež Krūmiņš, piebilstot, ka vairāk zaudējumus varētu just ne uzņēmēji, bet gan tantiņas Jūrmalas tirdziņos.

Prognozējot konkursa drīzu atgriešanos, miljonārs atgādina, ka tagadējais satraukums par lielā krievu šova aiziešanas sekām ir kārtējais pierādījums tam, ka kultūru un politiku nevajag jaukt kopā.

"Nu kam viņš traucēja? Ienesa pie mums jaunas asinis, veicināja Jūrmalas izaugsmi. Latvijas prezidentūras ES dēļ toties aiztaisa pus Rīgu ciet un vēl tērē naudu," salīdzina Krūmiņš.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!