Foto: Vida Press
Amerikāņu fotogrāfe Šellija Kaltone jau no pusaudzes vecuma mācējusi apieties ar šaujamieročiem – viņa kopā ar māsu un tēvu bieži devusies šaudīties uz laukiem, un senā aizraušanās arī mudinājusi sievieti radīt īpašu fotogrāfiju sēriju.

Fotogrāfe uzaugusi Hjūstonā Teksasas štatā, un tieši Teksasā arī tapušas fotogrāfijas ar sievietēm un viņu ieročiem, kas vairumā gadījumu tiek glabāti mājās vai nēsāti līdzi pašaizsardzības nolūkos.

"Katrai manai modelei ir cits dzīvesstāsts un pamatojums, kāpēc viņai nepieciešams ierocis," ārvalstu medijiem stāstījusi 55 gadus vecā fotogrāfe, kura šo nodarbi apguvusi pašmācības ceļā.

Starp viņas modelēm ir gan jauna māmiņa, gan kundzīte, kurai ierocis nepieciešams, dodoties pastaigā ar suni, bet ir arī tādas dāmas, kuras ieročus kolekcionē, gluži kā citas sievietes aizrāvušās ar jaunu kurpīšu vai somiņu pirkšanu.

Sarunās ar caur draugu draugiem atrastajām projekta dalībniecēm fotogrāfe sapratusi, ka, lai gan vairums sieviešu nelabprāt apspriež ieročus, lielākā daļa no tām daiļā dzimuma būtnēm, kuras iegādājušās šaujamo, ir pilnīgi pārliecinātas - ja viņām vai mīļotajiem cilvēkiem draudētu briesmas, viņas nevilcinoties liktu to lietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!