Foto: DELFI

Finiša taisnē iegājusi Latvijas Radio 2 organizētā pop un rokdziesmu aptauja Muzikālā banka 2014, un gada sākumā tapušas zināmas aizgājušā gada 15 vērtīgākās dziesmas, kas cīnīsies par uzvaru aptaujas finālā.

1. janvārī tika dots starts fināla balsojumam, un tajā līdz 15. janvārim ikvienam pašmāju mūzikas cienītājam ir iespēja sniegt atbalstu savai mīļākajai kompozīcijai vai izpildītājam.

Aptaujas noslēguma ceremonija 24. janvārī Ventspilī jau ierasti notiks krāšņi un iespaidīgi - šogad šovs norisināsies aptaujas piecpadsmit gadu svinību noskaņās. Katrs fināldziesmu izpildītājs savu priekšnesumu gatavos tā, lai izpelnītos zālē sēdošo skatītāju atsaucību, jo pirmo reizi tiks piešķirta Zāles skatītāju simpātiju balva. Šo balvu noteiks ar īpašu decibelu mērītāju, izmērot aplausus un ovācijas. 

Finālā iekļuvušas šādas kompozīcijas:

2 pasaules - Jānis Stībelis un Marta Ritova

Ceļš uz mājām - Rassell un Sabīne Berezina

Debesis karstas - Igo

Lai kas arī nenotiktu - Marta Ritova un Emīls Balceris

Mani vēl - RYGA un Ērika Eglija

Mans ceļš - Ivo Fomins

Nāk un padzeras - Ūdris un Balode

Nelaid projām - Roberts Pētersons

Pāriet bailes - Dons

Salā Jūra Daugaviņa - Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris

Sejas grāmata - Dabasu Durovys

Sekundes - Musiqq

Soļi - Aija Andrejeva

Vēstule no Parīzes - Andris Ērglis

Zilonis - Astro'n'out

Ar īpaši ceremonijai gatavotiem priekšnesumiem Kristapa Krievkalna instrumentālās grupas vadībā koncertu papildinās Muzikālās bankas eksperti - Romāns Vanags, Sonora Vaice, Jānis Ķirsis, Ingus Ulmanis, Gunārs Freidenfelds, Inga Bērziņa, Armands Alksnis un Atis Auzāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!