Foto: Vida Press
Ikviens mūziķis, kad sāk apgūt sava instrumenta spēli, noteikti spēlē kādas sev mīļas grupas dziesmu kaverversijas. Reizēm izdodas nospēlēt cieņas pilnas versijas, taču daudzos gadījums rezultāts ir tāds, ka šis priekšnesums kļūst par īstu interneta hitu.

Ārprātīgs 'The Final Countdown' kavers

Virtuālajā pasaulē par visu laiku vissliktāko kaverversiju viennozīmīgi tiek uzskatīts mēģinājums nospēlēt zviedru grupas Europe slavenāko hitu The Final Countdown. Šī matu metāla klasika arī oriģinālā ir visai smieklīga, taču, kad tai ķeras klāt amatieri, izklausās pēc mūzikas no elles.

Šausmīgs 'Let it Be' kavers

Viena no pazīstamākajām bītlu dziesmām ir Pola Makartnija 1969. gadā sacerētā Let it Be, taču, kad pie tās izpildīšanas ķeras krievu armijas koris, dziesmas skanējums krasi mainās.

Atbaidošs 'Sweet Child o'Mine' kavers

Amerikāņu rokgrupa Guns N' Roses 1987. gadā pasauli iepriecināja ar savu hitu Sweet Child o' Mine. Dziesma daudziem palikusi atmiņā ar iespaidīgu Sleša ģitāras spēli, taču trio, ko jums nāksies klausīties, atmiņā paliks ar ko citu.

Izpostīts 'Smells Like Teen Spirit' kavers

1991. gadā Kurts Kobeins sacerēja dziesmu Smells Like Teen Spirit, kas kļuvusi par grupas Nirvana populārāko dziesmu. Kobeins jau sen šņauc kādā labākā pasaulē, bet dziesma pārtop aizvien jaunās un jaunās kaverversijās. Iespējams, šī "popiela" ir vissliktākā no tām.

Apgānīts 'Comfortably Numb' kavers

Pink Floyd sirdi plosošā dziesma Comfortably Numb, kas veltīta grupas mūziķim Sidam Baretam, saskaņā ar nostāstiem ik reizi transā ievedusi pat pašu grupas ģitāristu Deividu Gilmoru.

Atbaidoša šīs dziesmas kaverversija ir dzirdama Scissors Sisters izpildījumā, taču tas, ko dara šie puiši, ir vārdos neaprakstāms. Nekā savādāk kā uz "sliktākā grupa pasaulē" viņi neatsaucas un ir sacūkojuši visu iespējamo roka klasiku. (Interviju ar viņiem var noklausīties šeit.)

Briesmīgs 'By the Way' kavers

2002. gadā amerikāņu rokgrupa Red Hot Chili Peppers nāca klajā ar dziesmu By the Way, bet nepagāja ne seši gadi, kad par lielu hitu kļuva šīs dziesmas kavers, kas izpildīts kādā skolas ballītē. Jaunās rokzvaigznes, protams, tiek filmētas, fotografētas un pielūgtas.

Šaušalīgs 'Eye of the Tiger' kavers

Visi, kas redzējuši 1982. gada filmu Rokijs III, labi atceras, kā Silvestrs Stallone trenējās amerikāņu rokgrupas Survivor dziesmas Eye of the Tiger pavadījumā. Stallone pats grupai lūdza sarakstīt iespaidīgu dziesmu, ko viņi arī izdarīja, taču ko Stallone izdarītu ar šiem "talantiem", bail pat domāt.

Kroplīgs 'The Man Who Sold the World' kavers

1970. gadā Deivids Bovijs sacerēja dziesmu The Man Who Sold the World, kas otro elpu ieguva 1993. gadā, kad to izpildīja Nirvana. Kopš tā laika Bovijs vairs netiek uzskatīts par dziesmas autoru. Tāpat kā šie divi mazie ķēmi, kas cenšas imitēt mūziķus.

Vardarbīgs 'Iron Man' kavers

Britu rokeru Black Sabbath 1970. gada dziesma Iron Man ar Ozija vokālu kļuva par smagā metāla mūzikas priekšvēstnesi visā pasaulē, un pēc pirmajām notīm šķiet, ka tik slikti nebūs arī ar kārtējiem skolas talantiem, kas bungas izlikuši tāfeles priekšā. Par laimi, viņi nedzied.

Un vēl viens 'The Final Countdown'

Acīmredzot šis 1986. gada Europe hits daudziem jauniešiem neļauj mierīgi gulēt, tāpēc gan topa pirmajā, gan desmitajā vietā ir tieši šīs dziesmas ārprātīga kaverversija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!