Foto: DELFI
Ceturtdien, 9. oktobrī, starptautiskās Putras dienas priekšvakarā, Latvijas slavenākie šovbiznesa tēli tikās ar bērniņiem no vairākām Rīgas skolām, lai visi kopā mestos jautrā putringā.

Uz pāris stundām restorāns Fazenda pārtapa par putras vēstniecību, kurā bērni no dažādām skolām kopā ar sabiedrībā zināmiem cilvēkiem rādīja putras pagatavošanas meistarklases un mācīja pieaugušos putringot.

Putras vēstniecībā skolēnu komandas darbojās kopā ar Latvijas slavenībām. Rīgas 6.vidusskolas putrmīļi bija apvienojušies ar dziedātāju Samantu Tīnu un modeli Māru Kampernovu, Rīgas Angļu ģimnāzijas bērni putringoja kopā ar Vitu Baļčunaiti, Rīgas 34. vidusskolas pārstāvjiem palīdzēja Markus Riva, bet Rīgas 19.vidusskolas bērni lustējās virtuvē kopā ar Kašeru (attēlā ar mazo komandas biedru).

To visu vērtēja žūrija - TV seja Gundega Skudriņa, aktieris Mārtiņš Počs, dziedātāja Liene Greifāne, diriģents Ints Teterovskis, radio darbonis Ufo un TV seja Ieva Adamss, kā arī pārstāvji no Veselības ministrijas, Valsts Izglītības un satura centra, Slimību profilakses un kontroles centra un Rīgas Dzirnavnieka pārstāvji.

Šīs sacensības ir sākums Latvijas skolu putringa čempionātam, kurā jau dalību pieteikušas vairāk nekā 200 skolas visā Latvijā. Tās izaicinās putru pagatavošanā labākos Latvijas pavārus. Putras mēnesis ir veltīts jaunu šīs tradicionālās ēdmaņas gatavošanas un ēšanas tradīciju radīšanai Latvijā, kā arī plānots īpaši izcelt putras vēsturisko zīmolu Herkuless, kam šogad tiek svinēti 60 gadi.

Putringa mērķis ir popularizēt putras kā mūsdienīgu ēdienu un radīt jaunas putras ēšanas tradīcijas. No 6. - 12. oktobrim putras jaunā garšas kvalitātē var iepazīst arī labākajos Rīgas restorānos, kuri arī iesaistījušies lustīgajā putringā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!