Foto: DELFI

Pazīstamais latviešu mūzikas producents un kompānijas Mikrofona ieraksti vadītājs Guntars Račs (attēlā kopā ar Ainaru Virgu) ticis pie teikšanas arī pasaulē. Latviešu eksperts uzņemts The Recording Academy biedru skaitā, kas nozīmē, ka viņš turpmāk varēs vērtēt Grammy balvas nominatus un pieteikt tai arī latviešus.

"Pats pieteicos, un akadēmijas biedri izvērtēja manu pieteikumu. Pirmajā brīdī saņēmu atteikumu ar pamatojumu, ka neesmu ieguldījis pietiekami daudz Amerikas mūzikas industrijas attīstībā.

Sazinājos ar saviem Amerikas kolēģiem, kas aizlika par mani labu vārdu," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Račs. Viņa kolēģi - Amerikas mūzikas profesionāļi, kuri reizēm ir līdzautori Rača dziesmām, pastāstījuši akadēmijai par to, kā Račs palīdzējis gūt popularitāti, piemēram ASV slavenajai DJ Ellai un Prāta vētrai.

Jau 15. oktobrī viņš sāks savu darbu kā The Recording Academy biedrs, vērtējot prestižās Grammy balvas nominatus. "To, cik pavisam biedru ir akadēmijā, es nemāku teikt, bet tie visi ir savas jomas profesionāļi," skaidro Račs. Viņš pats vērtēs nominatus savā sfērā - populārajā mūzikā.

Mūzikas pazinējs sola, ka jau nākamgad pieteiks Grammy balvai arī Latvijas mūziķus, protams, izvēlies tos, kuru skanējums ir gana kvalitatīvs un profesionāls. "Cerēju, ka jau šogad varēšu pieteikt kādu no mūsējiem, bet mans uzņemšanas process bija tik ilgs, ka kandidātu iesniegšanas termiņu nokavēju," teic mūsu pārstāvis nu jau arī pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!