Foto: Privātais arhīvs

Provokatīvās foto mākslas mīļotāji pamanījuši Latvijā vēl kādu šī amata meistaru – fotogrāfu Dmitriju jeb Darren Kane (attēlā starp dupšiem). Iepriekš īpaši necenties gūt publisku slavu, Darens beidzot gatavs atrādīt savus darbus tautai, brīdinot, ka būs tādi, kas to visu nodēvēs par parastu porņuku.

"Man uz ķermeņa ir tetovējums "True art always stays in shadow". Tāds ir mans princips arī mākslā - es to visiem nerādu, jo zinu, ka visi nesapratīs.

Uzreiz varu teikt, ka mana māksla ir dirty - jauniem cilvēkiem tas patīk, jo mana māksla saistīta ar provokācijām. Vecā paaudze lielākoties nesaprot - viņi parasti ierauga bildes un saka, ka tas esot porņuks," sarunā ar DELFI Izklaidi par savām bildēm stāsta Darren Kane, kura īstais vārds ir Dmitrijs.

Anglisko pseidonīmu viņš ieguvis labu laiku atpakaļ, kad strādājis uzņēmumā, kur bijis aizliegts izmantot krievisku vārdu. Pēc tam fotogrāfs kādu laiku strādājis Londonā, bildējot modi, tāpēc angliskais pseidonīms viņam pavisam pielipis, un nu viņu lielākoties atpazīst kā Darren Kane, ne kā Dmitriju.

Strādājot ārzemēs, Darren Kane drīz vien sapratis, ko patiesībā vēlas bildēt. "Man apnika mode, gribēju radīt True Art. Atbraucu atpakaļ uz Latviju, sāku darboties kā mākslas fotogrāfs. Jā, uz sesiju pie manis var atnākt jebkurš, bet es, skatoties uz to cilvēku, redzu ne tikai to, vai viņš ir, vai nav smuks, bet gan to, vai viņš der man bildēšanai kādā mākslas projektā.

Gadās tā, ka uz sesiju atnāk smuka meitene, bet neredzu viņu kā savas mākslas modeli. Tad es viņu nevis atšuju, bet nosaucu tik nereālu cenu, ka cilvēks pats atsakās. Toties, ja redzu, ka modelis ir tas, ko es meklēju, varu bildēt bez maksas," smejoties savu cenu filozofiju atklāj Darren Kane.

No citiem mūsdienās populāriem provokatīvo foto meistariem Darren Kane atšķirot tas, ka viņš neaizraujas ar fotošopu, bildējot neizmanto zibspuldzi un gādā par to, lai attēli būtu maksimāli dabīgi. "Nemoku modeles, liekot izlocīties nedabiskās pozās. Vienkārši pasaku: relax and take it esay, tad viss sanāk," savu pieeju atklāj Darren Kane.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!