Foto: DELFI

No 22. līdz 27. jūlijam Jūrmalā kārtējo reizi norisināsies starptautiskais jauno izpildītāku konkurss Jaunais vilnis, un pirmie no šī gada konkursa dalībniekiem jau ieradušies Rīgas dzelzceļa stacijā.

Arī šogad, kā ierasts, paši grandiozākie būs atklāšanas un noslēguma koncerts, trīs konkursa dienas, tradicionālie autorvakari, kā arī dažādu šovbiznesa zvaigžņu uzstāšanās.

Plānots, ka par šī gada goda viešņu atkal kļūs Alla Pugačova, kura sola izpildīt vairākas jaunas dziesmas, bet no ārvalstu mūziķiem Jūrmalu apmeklēs Rikijs Mārtins, Alesandro Safina, Lara Fabiana un citi.

29. jūlijā savu 60. dzimšanas dienu svinēs konkursa mākslinieciskais direktors Igors Krutojs, taču šogad viņš vērienīgu ballīti nesola vien īpašu koncertprogrammu, kurā piedalīsies Filips Kirkorovs, Nikolajs Baskovs, Alsu, Ani Loraka, Lara Fabiana un citi.

Jau ziņots, ka Latviju Jaunajā vilnī šogad pārstāvēs šova Фабрика звезд 3 uzvarētājs Stass Šurins, kurš atlasē apsteidza tādus mūziķus kā Lauris Busulis, Mārtiņš Ruskis, Jenny May, Aminata Savogado un citus.

Vēl konkursā tiks pārstāvēta Armēnija, Vācija, Gruzija, Itālija, Kazahstāna, Kirgizstāna, Lietuva, divi Ukrainas pārstāvji un trīs Krievijas pārstāvji. Savukārt pa vienam dziedātājam no Moldovas, ASV, Polijas, Izraēlas un Igaunijas ir klasificēti kā rezervisti.

Komentējot pēdējā laikā aktuālo jautājumu par Raimonda Paula piedalīšanos konkursa žūrijā, intervijā žurnālam Открытый город Igors Krutojs teica, ka Pauls vairs tajā nepiedalīsies un vispār viņi tiekoties aizvien retāk.

"Uz konkursu viņš [Pauls] nevēlas atgriezties. Viņš tā īsti nepiekrīt tam, kas notiek Jaunajā vilnī. Viņš negrib atzīt, ka mēs kaut kādā mērā esam atkarīgi no konkrētās televīzijas auditorijas gaumes. Viņam šķita, ka viņš kaut kā nepareizi ietekmē konkursu.

Mūziķi ir smalkas, emocionālas, jūtīgas personības. Varbūt, ka Paulam ir taisnība, varbūt viņš daļēji maldās, bet varbūt viņš par kaut ko ir apvainojies. Viņš ir izcils mūziķis, izcils komponists, viņam ir tiesības uz savu viedokli un pat uz savu aizvainojumu," teica Krutojs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!