Foto: DELFI

Ceturtdienas, 8. maija, vakarā Kopenhāgenā norisinājās starptautiskā dziesmu konkursa Eirovīzija 2014 otrais pusfināls, kuru Latvijas Televīzijas tiešraidē, kā pēdējos gados ierasts, komentēja Valters Frīdenbergs (attēlā) un Kaža jeb Kārlis Būmeisters. Tiesa, šoreiz neiztika bez kāda kurioza.

Pēc pirmā pusfināla sabiedrības domas par abu puišu komentēšanas stilu, ironiskajām piezīmēm un savstarpējām dzēlībām dalījās, bet otrā pusfināla laikā ne vienu televīzijas skatītāju izbrīnīja Valtera un Kažas ģeogrāfijas zināšanas.

Saskaņā ar Eirovīzijas noteikumiem pusfinālos drīkst balsot tās valstis, kuru pārstāvji konkrētajā vakarā kāpj uz skatuves. Ceturtdienas vakarā par ceļazīmi uz finālu cīnījās Lietuvas pārstāve, tāpēc patiesi mulsinošs bija aicinājums doties balsot uz Valgu, kas, kā zināms, ir Igaunijas pilsēta.

Pēc tam, kad komentētāji bija paskaidrojuši, ka šajā vakarā Latvijas skatītāji nevar balsot, Valters piedāvāja iespēju, ka "kāds Valkas iedzīvotājs varbūt var pāriet pāri un uztvert signālu", un viņa kolēģis ar atturīgu smiekliņu šai iespēja piekrita.

Jāatgādina, ka Valters savulaik ir ieguvis sociālo zinātņu bakalaura grādu politikas zinātnē, kā arī izmēģinājis spēkus politikā, bet šobrīd televīzijas skatītāji viņu bieži redz kā jauniešu prāta spēles Gudrs, vēl gudrāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!