Foto: Privātais arhīvs

Pēdējā laikā Latvijā tiek pastiprināti runāts par tā saucamajām legālajām narkotikām jeb "spaisu", kura dēļ dzīvību jau zaudējuši vairāki jaunieši. Par spīti tam, ka sekas var būt letālas, pīpmaņu skaits turpina pieaugt, un šonedēļ viņu pulciņam pievienojies arī polittehnologs Jurģis Liepnieks (attēlā), kurš noprovējis izdaudzinātos augu maisījumus.

Liepnieks ir viens no tiem populārajiem latviešiem, kurš nekad nav slēpis savus visnotaļ brīvos uzskatus par narkotiku lietošanu. Viņš vairākkārt atzinis, ka šad un tad labprāt paniekojas ar zālīti, un polittehnologs jau gadiem ilgi ir viens no redzamākajiem marihuānas legalizēšanas aizstāvjiem Latvijā.

Atšķirībā no daudzām citām publiskām personām zinātkārais Liepnieks nav slēpis arī faktu, ka dzīves laikā viņš pamēģinājis arī citas narkotiskas un apreibinošas vielas, taču šobrīd plaši apspriestos augu maisījumus polittehnologs līdz šim nebija pīpējis, tādēļ šonedēļ viņš devās uz "spaisa" bodīti, lai nopirktu pāris devas.


Savus spaisa pīpēšanas piedzīvojumus Liepnieks plašā mērogā atspoguļoja arī mikroblogu vietnē Twitter, kur bija iespējams sekot līdzi visam procesam no paša sākuma līdz beigām - sākot ar brīdi, kad Liepnieks nelielā "spaisa" bodītē iegādājās trīs paciņas augu maisījuma, līdz otrajam rītam, kad viņš padalījās ar savām sajūtām pēc reibuma izgulēšanas.




Kā pēc "spaisa" uzpīpēšanas pavēstīja marihuānas mīļotājs Liepnieks, tā saucamajām legālajām narkotikām uz cilvēka smadzenēm un ķermeni ir krietni vien spēcīgāka un kaitīgāka ietekme, nekā zālītei, un polittehnologs atzina, ka viņu nemaz vairs neizbrīnot fakts, ka jaunieši šo vielu dēļ nonāk slimnīcā, jo, pēc viņa vārdiem, "tas sūds ir stiprs".



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!