Foto: DELFI

Svētdien, 2. februārī, latviešu dziedātāja Maija Stuģe jeb Jenny May (attēlā) atzīmēja trīsdesmit gadu jubileju. Kā viņa vēlāk sociālajos tīklos atzinusi saviem draugiem un atbalstītājiem, šī diena aizvadīta svētku noskaņās.

Maija, kuras dzimtā pilsēta ir Dobele, latviešu populārajā mūzikā ar skatuves vārdu Jenny May sevi pieteica 2004. gadā. Toreiz dziedātāja tika dēvēta par "jauno uzlecošo zvaigzni", un viņas karjera strauji uzņēma apgriezienus.

Jau 2005. gadā Jenny izdeva savu pirmo solo albumu ar nosaukumu Purple Skies and Yellow Flowers, savukārt gadu vēlāk ar kompozīciju I'm Alone viņa debitēja Eirovīzijas nacionālajā atlasē, kur izcīnīja trešo vietu.

Tāpat jāpiemin fakts, ka 2008. gadā milzīga hita statusu Latvijā iemantoja dziesma Un varbūt mēs, ko Jenny May iedziedājusi duetā ar grupas Tumsa bijušo solistu Mārtiņu Freimani. Šī kompozīcija kļuva par tā laika populārākā seriāla Neprāta cena tituldziesmu.

Laika gaitā viņa sadarbojusies ar vēl vairākiem citiem populāriem mūziķiem, no kuriem īpaši jāizceļ leģendārais rokmūziķis Jānis Grodums, ar kuru duetā Maija iedziedājusi skaņdarbu Nāk nakts, kurš iemantojis milzīgu tautas mīlestību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!