Foto: DELFI

Trešdien, 27. novembrī, Latviju pāršalca negaidīta vēsts, ka premjers Valdis Dombrovskis nolēmis demisionēt un uzņemas politisko atbildību par aizvadītajā nedēļā notikušo Zolitūtes traģēdiju.

Šī ziņa publiskajā telpā raisījusi karstas un asas diskusijas un vārdu apmaiņas, kurās iesaistījušies arī vairāki populāri pašmāju mūziķi un citi radošo sfēru darboņi, kuri padalījušies arī ar savu viedokli.

Notikums ātri vien kļuvis par apspriestāko tematu mikroblogu vietnē Twitter, un, kā jau tas bija gaidāms, Dombrovska paziņojums uzņemts ar dalītām emocijām, kuras visai skaļi ļaudis pauduši 140 rakstu zīmēs.

Kamēr vieni politiķi slavē un izceļ viņa drosmi, citi pauž pamatīgu sašutumu, ka brīdī, kad Latvijai klājas vissmagāk, Valdis pieņēmis tik neapdomīgu lēmumu.

"Mirklī, kad mūsu tautai ir vajadzīgs vislielākais atbalsts un rūpes, valdība vienkārši atkāpjas. Kas notiek?" savu neizpratni nav slēpis dziedošais policists Nikolajs Puzikovs.


"Nē, nu, ko lai sak', tiem Valžiem ir tāds niķis pamest savus amatus!" paziņojis bijušais "okartietis" Oskars Deigelis. "Kas notiek ar mūsu valdību? Kāda atkāpšanās tieši tagad? Kāds ir iemesls tam visam?" neizpratnē vīterojusi dziedātāja Kristīne Šomase.

Savukārt mūziķis Lauris Reiniks (attēlā) saviem Twitter sekotājiem paziņojis, ka ir šokā jeb "mī šokā", un, par spīti tam, ka viņš politikā īpaši labi neorientējas, pat viņam ir skaidrs, ka tagad būs "pamatīga zupa", kuru kādam vajadzēs "izsmelt".

"Godīgi sakot, man ir nenormāli žēl, ka V. Dobrovskis atkāpies. Bet viņa reitings manās acīs ir kāpis vēl augstāk. Cienījams goda vīrs," vēlāk savās pārdomās dalījies Reiniks.


Nedaudz atšķirīgu nostāju paudis mūziķis Kārlis Būmeisters jeb Kaža un panākumiem bagātā modele Māra Kampernova. Abi ir pārliecināti, ka šajā situācijā vislabākais variants būtu Rīgas mēra Nila Ušakova atkāpšanās no amata.


"Vot, vienīgie, kuri tiešām varēja atkāpties, bija Ameriks un Ušakovs. Es gribu uz laukiem... Vairs sirds netur civilizācijas spriedzi," savās pārdomās dalījusies Māra. "Cik tad ilgi vadīsi valsti par 1208 LVL?" savukārt spriedelējis Kaža.

Īpaši kareivīgu attieksmi paudis dziedātājs un komponists Andris Kivičs, kurš amatpersonām veltījis visai skarbus vārdus. "54 nevainīgiem cilvēkiem jānomirst, lai smirdīgajā Latvijas politikā atkal būtu, ko ņemties, kam izdevīgi, kas ieguvējs... Pretīgi, goda vārds," savas dusmas nav slēpis Kivičs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!