Foto: DELFI

Ceturtdienas, 21. novembra, vakarā, Latviju pāršalca vēsts par traģēdiju, kas notika tirdzniecības centrā Maxima Zolitūdē. Iebrūkot veikala jumtam, liels skaits cilvēku zaudējis dzīvību un guvis smagus ievainojumus.

Šobrīd joprojām turpinās glābšanas darbi, un skumjais notikums nevienu nav atstājis vienaldzīgu - grūtajā brīdī cilvēki nesavtīgi ir gatavi palīdzēt un sniegt atbalstu cietušajiem un viņu tuviniekiem.

Arī aktrise Zane Vaļicka (attēlā) un citi mākslinieki, mūziķi un radošās personības publiski paziņojuši, ka ir gatavas sniegt palīdzīgu roku tiem, kuriem tas šobrīd ir nepieciešams.

"Nezinu, kam piedāvāt savu palīdzību, taču, ja jūs zināt kādu ģimeni, kurai notikušās traģēdijas dēļ šobrīd ir grūti parūpēties par savām atvasītēm vai vienkārši ir rūpju pilnas rokas, rakstiet man šeit ziņu!

No manas mājas Zolitūde atrodas 15 minūšu brauciena attālumā. Mana ģimene uzņemsies rūpes - samīļos, pabaros un izguldīs bērnus, līdz situācija normalizēsies," tīmekļa vietnē Facebook paziņojusi Vaļicka.

Arī citi populārie latvieši sociālajos tīklos izteikuši līdzjūtību visiem cietušajiem un viņu tuviniekiem. Traģēdijas dēļ vairāki arī nolēmuši izrādīt cieņu upuriem, atceļot plānotos koncertus un pasākumus, piemēram, Agneses Zeltiņas dizainēto rotu prezentācijas pasākums un nenoteiktu laiku atlikts.

Savukārt mūziķis Dons devies ziedot asinis, lai palīdzētu nelaimes upuriem, bet bijušā premjerministra Viļa Krištopana meita Nikola Krištopane asinis nodos nākamajā nedēļā.

Arī dziedātāja Marta Ritova sociālajos tīklos taujājusi pēc informācijas, kā iespējams palīdzēt bērniem, kuru vecāki cietuši traģēdijā, savukārt mūziķe Liene Šomase ikvienu aicinājusi aizlūgt par cilvēkiem, kuru dzīvības izdzisušas, un ģimenēm, kuras šobrīd sēro.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!