Foto: Privātais arhīvs

Neierasti miermīlīgā un draudzīgā atmosfērā šonedēļ aizvadīts radiostacijas BOOM FM rīta šovs Suņu būda, kurā ar dažādām pārgudrībām katru trešdienu bārstās raidījuma vadītājs Artuss Kaimiņš.

Šoreiz studijā pie Latvijas Nacionālā teātra aktiera viesojās slavenā pašmāju šlāgermūzikas apvienība Duets Sandra, kurā muzicē vīrs un sieva - Andris un Sandra Brīnumi.

Duets Sandra kopā ar Kaimiņu pirmo reizi radio ēterā dziedāja dzīvajā, pārvēršot repu šlāgerī. Pēcāk Artuss centās izprast vairāk nekā 20 gadus pastāvošā dueta fenomenu un popularitāti Latvijā.

Kaimiņš ar abiem mūziķiem atklāti runāja par naudu un noskaidroja, ka mākslinieki par uzstāšanos saņem 50 līdz 250 latus, tiesa, sākumā Kaimiņš izbrīnīts pārvaicāja, vai tie ir tūkstoši, bet pēcāk ieteica prasīt lielāku summu, ja Andri un Sandru kādreiz uz koncertu aicina kāds politiķis.

Raidījuma turpinājumā tika apspriesta iespējamība, ka Duets Sandra varētu kādreiz uzstāties festivālā Positivus vai arī piedalīties Eirovīzijā, jo Kaimiņš pauda pārliecību, ka abiem mūziķiem ir ļoti liels potenciāls, turklāt latviešiem dueta daiļrade tīri labi ejot pie sirds.

Kā atzina abi dueta pārstāvji, viņi sirdī tomēr ir rokmūzikas fani, bet nauda viņus piespiedusi radīt primitīvas, bet pārdodamas šlāgerdziesmas, pielāgojoties klausītāju gaumei, un bieži vien abiem nemaz pašu komponētie skaņdarbi nepatīk.

Taču Sandra un Andris ir secinājuši, ka pat pēc vairāk nekā 20 albumu izdošanas Latvijas klausītāji gaida vēl un vēl.

Raidījuma laikā pāris ar 30 gadu kopdzīves stāžu arī atklāja, kā tiek galā ar skatuves mākslinieku dzīves neatņemamajām sastāvdaļām - dažādiem kārdinājumiem, skaistām fanēm un uzstājīgiem aplidotājiem.

Kaimiņš arī vēlējās noskaidrot, kā ir kopā "strādāt un pisties", uz ko Andris godīgi atbildēja, ka darba laikā nekādas seksošanas neesot. Savukārt taujāts, kas notiek pēc tam, kad abi "sadirsušies", mūziķi paskaidroja, ka parasti izlamājas, bet pēc tam ātri vien izlīgstot.

Visi trīs mākslinieki šķīrās uz draudzīgas nots - Artuss Sandru apdāvināja ar puķēm un pat piedāvāja reklāmas iespējas radio BOOM FM ēterā, ja nu duets tomēr nolemtu piedalīties Eirovīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!