Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ plašāku sabiedrības uzmanību piesaistīja 16 gadus vecā modele Eva Bērziņa (attēlā), kurai tiek paredzēta spoža nākotne modes industrijā.

Kamēr aģentūras Dandy pārstāvis Jaroslavs Barišņikovs apgalvo, ka tieši šī aģentūra izcēlusi meiteni slavas saulītē, dizaineris Gints Bude ir pārliecināts, ka arī viņš sniedzis savu ieguldījumu meitenes izaugsmē un pelnījis novērtējumu.

Tika vēstīts, ka aģentūras Dandy pārstāvji meiteni pamanījuši pirms diviem gadiem kādā sociālajā portālā, bet iesākumā Eva aģentūras uzaicinājumam ierasties, lai apspriestu iespējamo karjeras veidošanu kā modelei, nav atsaukusies.

Pēcāk aģentūras vadītājs Nils Raumanis meiteni sastapis uz ielas un atkal mēģinājis viņu pierunāt izmēģināt spēkus, un ar vecāku un radinieku palīdzību beidzot arī izdevies Evu pievērst modes industrijai.

Šobrīd Evai jau sākusi veidoties veiksmīga modeles karjera, un viņa pat devusies uz modes citadeli Milānu, kur ātri vien iekaroja vairāku kastinga direktoru simpātijas un uzreiz tika paņemta par ekskluzīvo modeli modes nama Dolce&Gabbana augstās modes skatei Venēcijā.

Par jaunās un daudzsološās modeles panākumiem priecājas arī Gints Bude modes nams "Tērpu demonstrētāju studijas" vadītājs un dizaineris Gints Bude, kurš ir pārliecināts, ka tieši viņš bijis Evas pirmatklājējs un licis pamatus modeles plaukstošajai karjerai.

Bude vizuāli perspektīvo meiteni esot pamanījis skolā, kad viņa bija vien 12 gadus veca. Pēc pārrunām ar Evu un viņas vecākiem meitene 2009. gadā uzsāka apmācības Budes vadītajā Tērpu demonstrētāju studijā.

Viņš stāsta, ka divus gadus katru sestdienu meitene mērojusi ceļu no Olaines līdz Rīgai, lai studijas nodarbībās izkoptu stāju, gaitu, apgūtu defilē un tērpu demonstrēšanas prasmes, trenētu fotopozas un iegūtu teorētisko zināšanu pamatus par modi, stilu un kino.

2011. gadā Eva ar izcilību studiju pabeidza un tika noslēgts nākamais līgums ar Budes vadīto modes namu, taču tā paša gada decembrī no modeles puses tika saņemts iesniegums ar lūgumu līgumu lauzt ģimenes apstākļu dēļ.

Modes dizaineris Bude gan par šādu lēmumu ļaunu prātu netur un priecājas, ka tieši viņš jauno zvaigzni pamanījis un lepojas ar savu ieguldīto artavu meitenes izaugsmē, tiesa, viņš īsti nepiekrīt apgalvojumam, ka meitene pirmos soļus modeles ampluā spērusi aģentūras Dandy paspārnē.

"Es kārtējo reizi esmu gandarīts par apstiprinājumu tam, ka Tērpu demonstrētāju studijā iegūtās zināšanas un prasmes paver veiksmīgu iespēju modes pasaulē.

Un tās ir ne tikai tērpu demonstrētājas - Eva Bērziņa, Alise Znaroka, Anastasija Kondratjeva, Māra Kampernova, Ieva Rūme un daudzas citas, bet arī modes dizaineri, stilisti, žurnālisti, sabiedrisko attiecību speciālisti, kā arī citu jomu profesionāļi," savu komentāru sniedz Bude.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!