Foto: Publicitātes foto
Lai izteiktu atbalstu tiem cilvēkiem, kuri slimo ar migrēnu, vairākas sabiedrībā zināmas dāmas pieņēmušas aicinājumu piedalīties neparastā foto sesijā, pozējot ar ziediem rotātā cepurē.

Projektā Cita cepure piedalījušās vairākas populāras dāmas - aktrises Marija Bērziņa un Zane Vaļicka (attēlā), žurnāla Una redaktore Džina Briška, TV darbones Gundega Skudriņa, Iveta Feldmane un Elīna Doļģe, uzņēmēja Marika Ģederte un smalka dzīvesveida cienītāja Ilze Jurkāne.

Latvijas Galvassāpju biedrības organizētās foto sesijas vienojošais elements ir mākslinieces Sandras Ezeriņas izveidota cepure, kas raksturo to, kas notiek cilvēku galvā, un to, ar ko ikvienam migrēnas slimniekam nākas saskarties - it kā skaista, krāsaina, īpaša, bet tomēr cepure, kas jāpieņem un ar kuru, tāpat kā ar migrēnu, ir jāiemācās sadzīvot.

"Mēs esam ārkārtīgi pateicīgi visām dāmām, kuras atradu laiku savā aizņemtajā ikdienā, lai piedalītos mūsu foto sesijā, kurās mērķis ir pavisam vienkāršs - parādīt, ka migrēna ir slimība, kura var skart ikvienu un, neskatoties uz tās izpausmēm, tā var būt tikpat nopietna kā citas slimības, kas prasa līdzcilvēku, arī darba devēju, atbalstu un sapratni," projekta ideju skaidro Galvassāpju biedrības vadītāja Daina Jēgere .

Fotogrāfiju autori ir Didzis Grodzs un Māris Ločmelis, bet oktobrī visi darbi tiks izstādīti ceļojošā izstādē, kuru varēs aplūkot gan Rīgā, gan Liepājā, Valmierā un Jēkabpilī.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!