Foto: Privātais arhīvs

Skandalozais skatuves mākslinieks Sandis Kiops (attēlā) nācis klajā ar paziņojumu, ka viņam ar aizsaulē aizgājušo pašmāju dziedātāju un komponistu Mārtiņu Freimani esot daudz kopīga. Šādas pārdomas viņam radušās, klausoties Freimaņa dziesmas.

"Mārtiņš bija mākslinieks ar jūtīgu dvēseli. Es jau arī tāds esmu. Lai gan ālējos un reizēm esmu nejauks, manī mīt divi suņi - labais un sliktais. Rej tas, kuru labāk baro.

Patiesībā mani tāpat kā Mārtiņu ir ļoti viegli ievainot. Arī mana jūtu pasaule ir plaša, un nekāds bezsirdis neesmu. Neviens jau nezina, kas slēpjas aiz skandalozā tēla, kurš sabiedrībā par mani izveidojies," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Kiops.

Kiops velk vairākas paralēles starp savu un Mārtiņa dzīvi. Sandim līdzīgi kā Freimanim patīkot bohēma, uzdzīve un nostalģija.

"Nu, nav noslēpums, ka Freimanis bieži dzīvojās pa krogiem. Man arī tas tīri labi patīk. Viņš bija kompānijas dvēsele. Arī par sevi varu teikt tieši to pašu.

Freimanis bija ļoti talantīgs cilvēks. Nebaidos apgalvot, ka arī es esmu apveltīts ar talantu. Esmu mākslinieks, kurš vēlas cilvēkiem tālāk nodot savu daiļradi," savās pārdomās dalās Sandis.

Lai gan Kiops pats personīgi Mārtiņu nav pazinis, viņš ir dzirdējis, ka Freimanis esot bijis labsirdīgs un draudzīgs cilvēks. Kā apalvo Sandis, arī aiz viņa skarbās ārienes slēpjas jūtīga personība, par kuras eksistenci zina tikai retais.

"Mārtiņš ir leģenda. Viņš vienmēr paliks dzīvs. Protams, arī maestro Raimonds Pauls ir leģenda, taču negribētos sevi ar viņu salīdzināt - daudz vairāk kopīga saskatu tieši ar Mārtiņu.

Vienu vakaru klausījos Freimaņa lēnās un liriskās dziesmas un sāku par to visu domāt. Viņš bija pašpuika, bohēmists, reizēm nesaprasts. Gluži tāpat kā es," savu analīzi noslēdz Kiops.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!