Foto: F64

Svētdienas, 28. jūlija, vakarā Dzintaru koncertzālē ar vērienīgu koncertu un uzvarētāju apbalvošanu noslēdzās jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis 2013, kas nedēļas garumā bija priecējis tūkstošiem televīzijas skatītāju dažādās pasaules valstīs.

Noslēguma koncertā uz skatuves kāpa virkne iemīļotu Krievijas šovbiznesa zvaigžņu - ar dziesmām skatītājus priecēja Nikolajs Baskovs, Ļevs Ļeščenko, reperis Timati, Irina Allegrova un citi, kā arī augstākās vietas ieguvušie konkursanti.

Jau vēstīts, ka Jūrmalā notikušajā starptautiskajā jauno izpildītāju konkursā šogad uzvaras laurus plūca Kubas pārstāvis Roberto Kel Toress, bet Latvijas pārstāvis Pēteris Upelnieks ierindojās pēdējā vietā.

Pirms noslēguma koncerta notikušajā preses konferencē Jaunā viļņa organizators Igors Krutojs atzina, ka šogad konkursā piedalījušies spēcīgākie izpildītāji 12 gadu ilgajā Jaunā viļņa vēsturē, bet nākamā gada konkursa norises plānošana sāksies ne agrāk kā šī gada oktobrī.

Jaunais vilnis 2013 konkursa vēsturē ieies divu iemeslu dēļ - šis bija pirmais gads, kad maestro Raimonds Pauls turēja savu solījumu un Dzintaru koncertzālē tā arī neparādījās, bet kā svarīgākais jauninājums tika ieviesta dziedāšana bez fonogrammām.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!