Foto: Privātais arhīvs
Pēdējos gados, attīstoties sociālajiem medijiem un tehnoloģijām, cilvēki visā pasaulē pasākuši bildēt savu spoguļattēlu, kurā neatņemama sastāvdaļa ir viedtālrunis. Arī pašmāju atpazīstamie cilvēki nav izņēmums.

Bieži vien spoguļattēlu bildes iecienījuši modes blogeri, kuri šādā veidā saviem sekotājiem un atbalstītājiem atrāda tērpus un jaunākās štātītes, taču arī dažādi mūziķi un citu sfēru darboņi labprāt pozē šādās pozās.

Pašmāju psihoterapeite un garderobes dizainere Aina Poiša ir ļoti pārsteigta, ka cilvēki pasākuši veidot šādus foto attēlus. Viņasprāt, cilvēki kļuvuši individuālāki.

"Godīgi sakot, esmu pārsteigta, ka cilvēki sākuši bildēt paši sevi un pēc tam ar šīm bildēm dalās sociālajos tīklos. To izdzirdot, man pat nācās apsēsties.

Pirmā doma, kas ienāk prātā - cilvēki reizēm kļūst individuāli. Ārēji viņi it kā ir sociāli aktīvi un komunikabli ļaudis, taču spoguļattēls ir kā alter ego, ar kuru šādā veidā tiek komunicēts.

Ne velti mēdz sacīt, ka, ja vēlies parunāt ar gudru cilvēku, parunā pats ar sevi. Tāds ir mans skaidrojums," sarunā ar DELFI Izklaidi prāto Poiša.

Populārie latvieši spoguļattēlu bildēs atrāda savus tērpus, muskuļus, nopietnas un ērmīgas sejas izteiksmes, kā arī jaunākās frizūras un matu sakārtojumus. Parasti šādas bildes tapušas vienatnē un sociālajos tīklos tiek palaistas kopā ar dažādiem filozofiskiem tekstiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!