Foto: Vida Press

Vecākā starptautiskā organizācija, kurā ietilpst cilvēki ar augstu intelekta koeficientu (IQ), - Mensa International nosaukusi tās slavenības, kuras šobrīd ir uzskatāmas par gudrākajām pasaulē.

Kļūt par Mensa locekļiem var tikai tie cilvēki, kuri IQ testā uzrādījuši tādu rādītāju, kas ir labāks, nekā 98 procentiem pasaules iedzīvoju, un par tādiem tiek uzskatīti cilvēki, kuru IQ rādītājs ir lielāks par 139.

Kā vēsta izdevums Huffington Post, gudrāko slavenību topā iekļuvusi dziedātāja Madonna, kurai šis rādītājs ir 140, bet tieši tikpat ir arī kolumbietei Šakirai. Viņas abas saskaņā ar klasifikāciju ir saucamas par "gandrīz ģēnijiem".

Tiesa, ar rādītāju 150 abas šīs dāmas apsteidz 14 gadus vecs puisēns - aktieris Nolans Goulds, kurš filmējies seriālā Modern Family un kopā ar Džastinu Timberleiku filmā Friends with Benefits.

Tāpat sarakstā ir arī zviedru aktieris Dolfs Lundgrēns, kurš pēdējos divdesmit gadus lielākoties filmējas otrās šķiras spriedzes filmās. Viņš tuvākajā laikā plāno iegūt ķīmijas zinātņu doktora nosaukumu, bet aktiera intelekta koeficients ir 160.

Tāds pats rādītājs ir arī režisoram Kventinam Tarantino, bet par visgudrāko no slavenībām atzīts aktieris Džeimss Vudss (Reiz Amerikā) - viņš IQ testā sasniedzis 180 balles.

Tāpat pasaulē gudrāko slavenību topā iekļuvis aktieris Stīvs Mārtins, aktrises Džīna Deivisa un Glena Hedlija (Džona Malkoviča bijusī sieva), kā arī bijusī žurnāla Playboy modele Džūlija Petersona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!