Foto: DELFI

Aizvadītajā nedēļā pašmāju mūziķis un skatuves mākslinieks Kārlis Būmeisters jeb Kaža (attēlā) devās uz Angliju, lai apciemotu savas grupas pianistu un dziesmu līdzautoru Edgaru, taču atceļā Londonas lidostā notika kāds visai amizants atgadījums – drošībnieki halvu mūziķa somā noturēja par armijas sprāgstvielu C4.

"Neaizmirstiet kāds izstāstīt UK lidostas drošībniekiem starpību starp halvu un C4. Man izģērbjoties nebija laika," savā sociālā tīkla Twitter profilā ziņoja mūziķis. Savukārt daži draugi pat izteica prieku, ka viņš nav mēģinājis omītei atvest pūdercukuru, citādi vēl būtu jāsēž "vecā zemē uz lāvas".

"Es, kā jau kārtīgs Latviešu čalis, ceļojumā līdzi paņēmu barojošu un garšīgu halvas kubiku. Pavisam aizmirsu, ka šis izstrādājums ir manā somā, tādēļ biju pārsteigts, kad, atgriežoties mājās, Londonas lidostas drošībnieki kļuva aizdomīgi, pārbaudot manu somu.

Drošībnieks pasauca vēl pāris kolēģus, novietoja koferi tam paredzētajā vietā un ar baltiem cimdiem pārbaudīja, kas tad ir šis dīvainais, celofāna maisiņā iepakotais klucis.

Pēc sejas izteiksmes sapratu, ka arī man jādodas pie drošībniekiem. Viņi veica vairākas pārbaudes un testus halvai, līdz saprata, ka tā nav bīstama. Kad ieraudzīju, kas no visa mana kofera sastāva viņus ir satraucis, sāku gardi smieties.

Godīgi sakot, ja es pirmo dienu strādātu lidostā, ieraugot šādu dīvainu brūnas masas kluci, kurš iepakots caurspīdīgā celofāna maisiņā, iespējams, arī es veiktu pārbaudes un nebūtu koferi palaidis cauri drošības vārtiem.

Viss, protams, beidzās labi - es situāciju uztvēru mierīgi un vēsi. Drošībniekiem izskaidroju, ka tā nav sprāgstviela, bet gan ēdama lieta, kuru viņi tā pat nesapratīs, taču, ja vēlas, var nogaršot," sarunā ar DELFI Izklaidi savu piedzīvojumu pastāstīja mūziķis.

Kā atzīst Kārlis, šī nav pirmā reize, kad lidostā nācies saskarties ar drošības dienesta darbiniekiem, kuriem aizdomas izraisījusi kāda lieta mūziķa koferī, tādēļ viņš visu notikumu atceras ar humoru un smaidu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!