Foto: AFI

Neraksturīgi Latvijas klimatam, pavasaris pie mums šogad ieradies ar krietnu devu saules un karstuma. Tāpēc arī populārā pašmāju psiholoģe Aina Poiša (attēlā), kura vienmēr izcēlusies ar skaistu un gaumīgu iedegumu, atklāj, kā iegūt zeltainu ādas krāsu.

"Solārijiem esmu pateikusi stingru nē. Nekas nav labāks par saulīti - tas ir lieliskākais veids, kā iegūt skaistu iedegumu," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Poiša.

Lai savu ādu sagatavotu sauļošanās sezonai un pasargātu to no apdegšanas, noteikti jāparūpējas par tās drošību.

"Noturīgākam iedegumam iesaku lietot beta karotīna tabletes. Tie ir vitamīni, kuri ādu pasargā un sagatavo pirms sauļošanās, padarot pigmentu noturīgāku.

Drīz būs ienākušies jaunie burkāniņi. Šo dārzeņu sulu iesaku dzert, jo tā ir ne tikai veselīga, bet arī paspilgtina iedegumu. Ar burkānu vai smiltsērkšķu eļļu var iesmērēt ādu, lai tā iegūtu dabisku nokrāsu," savos padomos dalās psiholoģe.

Viņa atgādina, ka noteikti nedrīkst aizmirst par aizsargkrēmiem, kuri pasargā no kaitīgajiem ultravioletajiem stariem un pāragras ādas novecošanās.

"Tā kā esmu tumsnējas ādas īpašniece, ķermenim nepievēršu tik lielu uzmanību kā, piemēram, sejas ādai. Uz sejas vienmēr klāju aizsargkrēmu ar saules aizsardzības faktoru 15. Jo gaišāka tipa āda, jo lielāka cipara aizsargkrēmu jāizvēlas," saka Aina.

Šajā pavasarī psiholoģe savus pirmos saules starus noķērusi, sēžot un tērzējot ar draudzeni uz terases, taču vasarā viņa izvēlas klusas pludmales, kurās nav liela cilvēku drūzma.

"Vislabākā atpūta vasarā ir diena, kura pavadīta pludmalē. Man patīk gulēt jūras krastā un sauļoties. Varu tā dzīvoties stundām ilgi. Parasti izvēlos pludmales, kurās nav cilvēku - man patīk, ka varu pabūt ar sevi, piesegties tikai ar mazu lakatiņu un neuztraukties, ka kāds mani ieraudzīs," stāsta Poiša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!