Foto: DELFI

Svētdien, 21. aprīlī, Ķīpsalas izstāžu hallē izstādes Mode un tekstils ietvaros norisinājās skaistumkonkursa Mis un misters Latvija 2012 fināls, kurā par skaistāko jauniešu tituliem cīnījās 13 dalībnieki.

Konkursa 25. jubilejas gadā konkursā piedalījās septiņas meitenes un seši puiši - Anželina Lucenko, Beāte Baranovska, Džeina Triba, Egija Gailuma, Evija Priedīte, Liliana Garkalne, Viktorija Ježkova, Aleksandrs Dmitrijevs, Artis Salinieks, Artūrs Voskāns, Guntars Logins, Mareks Mohovikovs un Rihards Petrovs.

Pasākuma vadīšana bija uzticēta vienam no aizvadīto gadu konkursu finālistiem Oskaram Lauvam un titula "Mis Latvija 2008" ieguvējai Ievai Lasei, kura savulaik plašāku atpazīstamību iemantoja kā raidījuma Superbingo vadītāja.

Konkursa pirmajā daļā jaunieši izrādīja savus talantus - skatītāji varēja izbaudīt priekšnesumus mafijas, zombiju un militārisma tematikā un pārliecināties par dalībnieku muzikālajām dotībām, aktiermāklsu, fizisko sagatavotību un citiem talantiem.

Daži no dalībniekiem bija nolēmuši skatītājus iepriecināt arī ar neparastākiem priekšnesumiem - viena no dalībniecēm uzstājās kopā ar savu dresēto suni, bet cita meitene žūrijas simpātijas mēģināja iekarot ar zīmēšanu smiltīs.

Pēc talantu parādes dalībnieki bija sarūpējuši humoristisku iznācienu dīvainos ietērpos un demonstrēja savas defilē iemaņas, bet konkursantu priekšnesumus papildināja viesmākslinieki, starp kuriem bija gan iepriekšējo gadu konkursu finālisti, gan dziedātāji Mārtiņš Ruskis un Žoržs Siksna.

Pēc priekšnesumiem un gana ilgas apspriešanās žūrijas priekšsēdētājs Gints Bude paziņoja uzvarētājus - par "Mis Latviju 2012" tika kronēta Liliana Garkalne, bet skaistākā puiša titulu saņēma Mareks Mohovikovs.

"Mistera Foto" titulu saņēma Aleksandrs Dmitrijevs, par "Mis Foto" kļuva Egija Gailuma, "Vicemistera" titulu saņēma Guntars Logins, bet "Vicemis Latvija 2012" tituls tika Beātei Baranovskai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!