Šajā nedēļas nogalē no saviem apmeklētājiem atvadīsies viens no senākajiem un tradīcijām bagātākajiem Vecrīgas klubiem Kabata, bet jau maija sākumā Kabatas telpās sāks darboties jauna izklaides vieta.

"Mēs, folkklubs Ala pagrabs pārvācamies uz Kabatas telpām. Kabata pagaidām tur vēl ir, bet principā ar mūsu atvadu ballīti šajās brīvdienās Kabata arī no savas publikas atvadās," DELFI Izklaidei pastāstīja folkkluba Ala pagrabs pārstāvis Krišjānis Putniņš.

"Kabata bija nedaudz "nogurusi", bet pamatā līdzīgi - patriotiski un kulturāli - domājoša iestāde kā mēs, un tāpēc nolēmām: kāpēc gan neturpināt mūsu krogu Kabatas telpās?!

Es ļoti ceru, ka arī Kabatas veco labo slavu varēsim nedaudz ievīt mūsu krogā un turēt to cieņā," sola Putniņš.

Ala jaunajās telpās durvis vērs pašā maija sākumā, un folkkluba pārstāvis spriež, ka Kabatas bijušās telpas ir atbilstošas līdzšinējam Alas stilam - lielais Kabatas vīna pagrabs tiks pārveidots par alus pagrabu, tāpat plānots paplašināt skatuvi, lai varētu rīkot lielākus un plašāk apmeklēts koncertus.

"Gribam jaunajā vietā vēl tālāk attīstīt vietējo alus kultūru un veltīt vienu telpu mūsu pašu folkkluba kandžas dzīšanai - tādu kā degustācijas zāli. Telpas kopumā ir gandrīz divreiz lielākas pēc platības, un mēs šo arī izmantosim," vēsta folkkluba pārstāvis.

Klubs Kabata Peldu ielā 19 tika atklāts 1991. gadā, un tas strauji kļuva par studentu un citu izklaidēties kāru cilvēku iecienītu atpūtas vietu. Gadu gaitā tur ir spēlējušas visas populārākās pašmāju grupas - Līvi, Jumprava, Menuets, Tumsa, Z-Scars, Prāta vētra un daudzas citas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!